Известен руски писател и блогър, подкрепящ войната, е бил ранен

...
Известен руски писател и блогър, подкрепящ войната, е бил ранен
Коментари Харесай

Взривиха руския пропагандист Прилепин

Известен съветски публицист и блогър, подкрепящ войната, е бил ранен при офанзива с кола бомба, заяви Би Би Си, базирайки се на публични лица. Съобщава се, че Захар Прилепин, гневен покровител на войната в Украйна, е бил в схващане след нападението в региона на Нижни Новгород, само че водачът му е бил погубен.

Задържан е обвинен за нападението, оповестиха от вътрешното министерство. Месец по-рано различен прокремълски блогър, Владлен Татарски, почина при бомбен атентат в кафене в Санкт Петербург.

Губернаторът на Нижни Новгород Глеб Никитин сподели: " Служителите на реда сега проверяват събитията и аргументите за случая. Захар е добре. " Съобщава се, че детонацията е станала на далечен път на към 80 километра (50 мили) от град Бор. Държавните медии оповестиха, че блогърът е получил мозъчно разтърсване и фрактури на няколко кости.

47-годишният е един от най-известните писатели в Русия и е прочут с присъединяване си в съветската ултранационалистическа политика.

Ветеран от кървавите войни на Русия в Чечня през 90-те години на предишния век, той призна, че се е сражавал с проруските сепаратисти в Източна Украйна.

Той прикани за " връщането на Киев на Русия ". Миналата година група, учредена от Прилепин, прикани управляващите да " прочистят културното пространство " от всички, които се опълчват на спора.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли да разяснява хипотетичния атентат, до момента в който не завърши следствието, само че представителят на съветското външно министерство Мария Захарова се опита да упрекна за офанзивата Англия и Съединени американски щати.

„ Вашингтон и НАТО подхраниха друга интернационална терористична клетка – режима в Киев “, написа тя в Telegram. „ Молим се за Захар “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР