Известен наш съдия предрече края на Иван Гешев.Според мен толкова

...
Известен наш съдия предрече края на Иван Гешев.Според мен толкова
Коментари Харесай

Нели Куцкова: След толкова облаци над Гешев, не вярвам да изкара мандата си

Известен наш арбитър предсказа края на Иван Гешев.

Според мен толкоз доста облаци се събраха над главата на Гешев, че даже тези, които го защитаваха, видяха, че той по-скоро ги позори, в сравнение с да им е потребен, нямам доверие той да изкара мандата ”, разяснява в неделя пред ”Нова телевизия ” арбитър Нели Куцкова, някогашен представител на Висшия правосъден съвет.

" Дълго време ГЕРБ и Движение за права и свободи крепяха стола на Иван Гешев. Мисля, че те би трябвало да си дават сметка, че процедурата за освобождение от служба на един основен прокурор е дълга, тежка и не зависи от тях, а от Висшия правосъден съвет ", сподели още тя.

Според нея до момента в който тече разглеждането на настояването за остраняването на Гешев във Висшия правосъден съвет, Гешев би трябвало да се отдръпна и има законова опция за това.

Миналата седмица номинираната от ГЕРБ за министър председател Мария Габриел разгласи, че първото, което ще направи министърът на правораздаването в нейното държавно управление, е да внесе във Висшия правосъден съвет (ВСС) искане за освобождение на основния прокурор Иван Гешев заради уронване престижа на правосъдната власт, написа frognews.bg.

Ден по-късно членове на прокурорската сътрудници желаеха отстраняването на Гешев.

Този понеделник Гешев разгласи, че няма желание да подаде оставка и описа по какъв начин се е чувал с хора от правосъдната власт поради новото искане за неговото премахване.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР