Известен наш доцент обяви какъв е шансът лекар да стане

...
Известен наш доцент обяви какъв е шансът лекар да стане
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Няма да се стигне до гласуване на кабинет 


Известен наш доцент разгласи какъв е шансът доктор да стане министър-председател на страната.

" Тъй като държавното управление се избира с нормално болшинство, при съществуване на по-малко от 240 народни представители 115 гласа ще бъдат задоволителни, с цел да бъде определено държавно управление. Да кажем, че гласовете може би са 114, защото не знаем дали господин Пеевски ще пристигна на работа. Може и господин Вигенин да знае, че има някого в командировка и по тази причина да е поставил цифрата 11 ", съобщи експертът по конституционно право доцент Наталия Киселова в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите ѝ най-после ще се стигне до избор сред черното и бялото и някои ще поддържат напълно, а други изрично ще кажат, че колкото и положителни да са претендентите, няма да получат поддръжка с мандат на ГЕРБ.

" Част от претендентите, които са по-малко известни, са втори и трети ешелон на ГЕРБ, защото те в разнообразни формати на първи, втори или трети кабинет на господин Борисов са били зам. -министри, т. е. те са работили с титулярите, които сега са депутати в Народно събрание. Има няколко претенденти, които са по-публично известни, били са в предишното държавно управление на управителни длъжности, т. е. познават администрацията и е търсена симбиоза сред хора, които няма да се изгубят по коридорите на властта и ще могат да показват по-човешко лице на ГЕРБ ", уточни доцент Киселова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея казусът не е, че част от хората са работили с ГЕРБ, а в модела, който сме следили 12 години. Тя счита, че в случай че имаше късмет за държавно управление, то претендентът щеше да бъде самият Бойко Борисов, а не да се предлага претендент, за който останалите да си кажат, че няма доста дефекти.

" Ако би трябвало да обобщаваме тези 2 години, всеки от нас си споделя: " Какво ли мога да направя, с цел да се излезе от тази безизходна обстановка ", тъй като на всички към този момент ни омръзна непрекъснато да се питаме ще има ли държавно управление, или още веднъж да броим връчването на мандатите. Има и въпроси, по които не трябва да се вършат отстъпки ", подчертава гостът.

Тя означи, че двама от претендентите за министри са сътрудници на проф. Габровски от " Пирогов ", а точно министрите на опазването на здравето и на образованието.

" На образованието е акушер-гинеколог. Това несъмнено е добър експерт в региона на медицината, само че образованието ни има доста съществени проблеми. Всъщност те несъмнено стартират с раждането, само че междинното обучение е доста сериозна проблематика ", акцентира доцент Киселова, написа novini. bg.

Тя разяснява, че Заков е бил безкористен да се обади на своите сътрудници от " Продължаваме промяната " и да ги предложения и името евентуално е изтекло от там, защото всички други са били по-скоро сюрпризирани.

" Хората, които са канили от ГЕРБ, всички дипломатично са им отказали за този състав на държавно управление, тъй като част от поръчките на ГЕРБ и в предходни парламент, и в този момент, са много далечни от " Продължаваме промяната ". Те имат друг мироглед за правораздаването. Да поставиш като първо изискване оставката на Гешев, е нещо, което сега ГЕРБ не може да им предложи и по-скоро трябваше да се беседва за пълномощия и за опитомяване на прокуратурата предвид на бъдещо взаимно съдействие ", сподели конституционалистът.

Доц. Киселова счита, че парламентарните групи няма да си разрешат неявяване на народни представители и няма да се стигне до гласоподаване на състава на кабинет, тъй като ще е отрицателен вотът още при гласоподаване на претендента за министър-председател.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР