Известен факт е, че никога не съм бил фен на

...
Известен факт е, че никога не съм бил фен на
Коментари Харесай

Радан Кънев пред Novini.bg: Фон дер Лайен направи необходимото остро, недипломатично противопоставяне на нелоялната търговска практика на Китай

Известен факт е, че в никакъв случай не съм бил почитател на стила на Урсула фон дер Лайен. Аз съм от единиците членове на ЕНП, които гласоподаваха с " срещу " при нейния избор за президент на Европейската комисия. Сега виждаме един за мен доста израстнал политик. Безкрайно по-малко празнодумство. Безкрайно по-малко от този нищо неказващ брюкселски акцент на британски език. Една стегната и ясна тирада, в която бяха казани неща.Така евродепутатът Радан Кънев  Радан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 година в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и разяснява речта на ръководителя на Европейската комисия Урсула дон дер Лайен " За положението на съюза ".

" Едното е, че с напускането на поста вицепрезидент на Франс Тимерманс и замяната му с Марош Шевчович курсът на Зелената договорка се трансформира. Аз бих споделил - вразумява. Речта на фон дер Лайен беше обърната към бизнеса и земеделските производители. Двете групи, които доста ясно споделиха, че стопански Зелената договорка е минала в прекалено много ограничавания, прекалено много напън върху бизнеса, прекалено много проинфлационни ограничения и поощряване на новите технологии, което беше нейната първична цел ", уточни той. 

И даде вяра за България, макар че съгласно него сме закъснели. " Може би за нас това е една опция. Зависи извънредно от българското държавно управление и напъните в Европейския съвет ", добави Кънев. 

Евродепутатът похвали Урсула фон дер Лайен, че в речта си е " махнала розовите очила " и е признала за икономическите компликации пред Европейски Съюз. " Видя, че промишлеността в Европейски Съюз се задъхва. Важно е ние като българи да си даваме сметка, че бързият растеж на българската промишленост през последните години напълно не е общият случай в Европа. Изключителното закъснение на немската промишленост на първо място е нещо, което всички виждаме ", уточни Кънев. 

Според него, най-важната точка в речта ѝ е било едно  " остро, недипломатично, нехарактерно за брюкселския диалект опълчване на нелоялната комерсиална процедура на Китай ". " Отчитам го като като доста положително. Крайно време беше Европейската комисия ясно да каже, че разпоредбите на интернационалната търговия би трябвало да бъдат спазвани, че Европа не може безпределно да се отваря и по този метод европейската промишленост да бъде уязвима за китайската конкуренция с това да се затваря, да постанова доста строги ограничавания на задграничните вложители на своя територия, да упражнява едни дотации, които при нас са неразрешени и подкрепят по-евтини артикули, атакувайки нашия пазар. Закъсняла, само че вярна политика ", акцентира политикът. 

Радан Кънев  Радан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 година в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и означи като позитивно настояването на фон дер Лайен България и Румъния да бъдат признати в Шенген. Но и напомни, че нашият проблем не се корени в отвращение от страна на Европейската комисия. " Много мощно обръщение за България и Румъния в Шенген. Можем да бъдем удовлетворени, че бяха изнесени пред скоби. България беше упомената няколко пъти в границите на речта, само че нашият проблем не е с Урсула фон дер Лайен. Нашият проблем е забъркването на тематиката за Шенген в предизборното говорене в Нидерландия и Австрия. Надявам се въпреки всичко, че все тези нейни думи не са отърсване от отговорност, измиване на ръцете в бъдеще с държавните управления на Нидерландия и Австрия, а знак, че Комисията ще упражни оптимално своята мощ по отношение на тези две страни, с цел да поемат общата европейска линия за разширение на Шенген ", разяснява той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР