Извеждат от работен режим биоцентралата в село Труд, съобщиха от

...
Извеждат от работен режим биоцентралата в село Труд, съобщиха от
Коментари Харесай

Извеждат от работен режим биоцентралата в село Труд

Извеждат от работен режим биоцентралата в село Труд, оповестиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ ).

На 12 октомври 2020 година шефът на Регионалната ревизия по околната среда и водите - Пловдив (РИОСВ - Пловдив) наложи насилствена административна мярка (ПАМ) на оператора " Билд инвест утолен " ООД, с която се стопира активността на биоцентралата в село Труд, считано от датата на връчването й .

Инсталацията е в развой на последователно безвредно извеждане от употреба под надзора на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив. Целта е да се избегнат взривоопасни обстановки, свързани с неприключилата ферментация на остатъчната примес в реакторите , както и да се предотврати изпускане на неорганизирани излъчвания отвън границите на обекта.
 Регионална инспекция за опазване на околната среда стопира активността на биоцентралата в село Труд
Регионална инспекция за опазване на околната среда стопира активността на биоцентралата в село Труд

Докато сдружението не потвърди, че е подхванало нужните ограничения

Дебитът на индустриалния биогаз все още е понижен до 80%. От 7 октомври е прекратена доставката на животинска тор и надлежно зареждането на ферментаторите.

Двата блока, в които се съхранява силажът, са празни, а в перколатната вана има минимално количество течност. Извършва се регулярно транспортиране на течна и твърда секта биотор, като твърдата секта се съхранява на бетонирана площадка в биг-бегове . На площадката и отвън границите й не се усеща присъщата за индустриалния развой миризма. След намаляване на дебита на създавания биогаз под 20% от оптималното произвеждане ще бъде изключен и когенерационният модул, с което ще се прекрати подаване на ел. сила към " ЕВН " ЕАД, изясняват от Министерство на околната среда и водите.

рокът на деяние на насилствената административна мярка за прекъсване активността на биоцентралата е до документално удостоверение от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив , че сдружението е подхванало нужните ограничения за недопускане при никакви условия на миризми и газови излъчвания от процесите на предпазване на първични материали и течна секта от ферментационния артикул.

" Демократична България " желае гласност за биоцентралата в село Труд

По думите им се намираме в обстановка на пин-понг сред институциите

Обектът е спрян до момента в който се получи удостоверение от министъра на опазването на здравето, че липсва заплаха за здравето на хората. Собственикът на сдружението апелира по правосъден ред предварителното осъществяване на заповедта за административната мярка, само че с определение на Административен съд - Пазарджик жалбата му беше отхвърлена.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР