Извеждането от строя на повече от 20 ракети с помощта

...
Извеждането от строя на повече от 20 ракети с помощта
Коментари Харесай

ISW нарече повратна точка във войната факта, че 20 руски ракети са били обезвредени от украински електронни системи

Извеждането от строя на повече от 20 ракети благодарение на " интензивно противопоставяне посредством електронна война " може да бъде повратна точка в качествата на Украйна за електронна война. Това заяви в ежедневния си отчет вашингтонският Институт за проучване на войната (ISW).
 
Анализатори споделят, че системите за електронна война нормално се приписват като средство за деактивирането на съветски дронове, само че не и на ракетни системи. ISW по-рано оцени, че съветската акция за удари против Украйна и адаптирането на Украйна към противодействието на новите съветски ударни системи е част от по-широка тактическа и софтуерна конкуренция за отбрана от нахлуване сред качествата на далечната авиация и противовъздушната защита.
 
Юрий Игнат, представител на Военновъздушни сили на въоръжените сили на Украйна, означи, че съветският ракетен удар на 13 януари е сходен на удара, който съветските войски направиха на 8 януари и предходни пъти. Институтът за проучване на войната счита, че думите на Игнат допускат, че украинските сили могат да разпознават модели при повтарящи се съветски удари и надлежно да вършат нововъведения и да се приспособяват към тях.
 
Руските сили изстреляха междинен размер дрон, ракета и въздушна офанзива против Украйна в нощта на 12 против 13 януари, употребявайки ударен пакет, сходен на неотдавнашните съветски ударни пакети.
 
Украински военни източници оповестиха, че съветските сили са изстреляли 40 боеприпаса с огромен обхват на деяние против Украйна от разнообразни направления - седем противовъздушни ракети С-300/С-400 от Белгородска област; три дрона Shahed-131/131 от Курска област; шест аеробалистични (привидно хиперзвукови) ракети Х-47 " Кинжал " от шест самолета МиГ-31К над Тамбовска област; до 12 крилати ракети Х-101/555/55 от 11 стратегически бомбардировача Ту-95МС над Каспийско море; шест крилати ракети Х-22 от бомбардировачи Ту-22М3 над Брянска област; две противорадарни ракети Х-31П от два бомбардировача Су-35 над окупираната Херсонска област; и четири крилати ракети Х-59 от два бомбардировача Су-34 над Брянска област.
 
Командването на Военновъздушни сили на Украйна заяви, че украинската Противовъздушна отбрана е унищожила седем крилати ракети Х-101/555/55 и една крилата ракета Х-59.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР