Извеждането на 4 цистерни с амоняк1 дерайлирали при железопътната катастрофа

...
Извеждането на 4 цистерни с амоняк1 дерайлирали при железопътната катастрофа
Коментари Харесай

Извеждането на дерайлиралите 4 цистерни с амоняк при Пирот се отлага

Извеждането на 4 цистерни с амоняк1 дерайлирали при железопътната злополука при Пирот се отсрочва за на следващия ден и идващите дни. Това беше оповестено на съвещание на спешния щаб по обезопасяването и обезвреждането на сектора, където стана случаят. Днес беше изработен неудачен опит една от цистерните да бъде вдигната, което наложи съставяне на спешни група, щаб за съответната интервенция.

Решено е, че първо ще бъде ремонтиран самият стоманен път, с цел да може да бъде докаран жп кран и локомотив, с които да може да се издигнат обърнатите цистерни, а това ще отнеме дни, стана ясно на съвещанието. Дерайлиралите цистерни са още на железопътната линия, като едната от тях би трябвало да е празна, в останалите три обаче към момента има амоняк.

На съвещанието на щаба е посочено, че 6 от цистерните от авариралата комбинация са превозени до завода адресат в гр. Шабац, там се създават изкуствени торове, а седем от цистерните са преместени до Димитровград, предаде .

Работата на екипите по обезопасяване е от 10 дни и ще продължи, евентуално до сръбската Коледа, която е на 7 януари. Бедственото състояние в Пирот е в действие до цялостното разчистване на сектора с злополуката с цистерните амоняк, разгласи кметът на общината Владан Васич.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР