Извървяхме много тежък път до съставяне на правителството. Това заяви

...
Извървяхме много тежък път до съставяне на правителството. Това заяви
Коментари Харесай

Даниел Митов: Разочарованието на Радев в деня на клетвата на кабинета показва, че сме били прави

Извървяхме доста тежък път до сформиране на държавното управление. Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в " Панорама " по Българска национална телевизия. Така се осигурила парламентарната народна власт, която от две години беше поставена в ъгъла.
Прочетете още
Трудно българското общество ще издържи шести избори. Най-стабилната формула би била тази, която реализирахме, мъчно, с тежки взаимни отстъпки, само че знаем, че нашите симпатизанти са умни хора и нямат тежки възражения, сподели още той.

По мотив назначението на Румен Спецов за началник на Национална агенция за приходите той съобщи, че шумното раздразване не е малко, а отговорност за него носи финансовият министър Асен Василев. " От него чакаме отговорно отношение към обществените финанси, 3% недостиг. Ще следим и държанието на господин Спецов ", сподели още зам.-председателят на ГЕРБ. И съобщи, че демокрацията не е кого харесваш и кого не, а какви решения си подготвен да предложиш, не въз основата на персонални страсти. По мотив чуването на основния прокурор Иван Гешев Митов съобщи, че не чака нищо. И напомни, че сега тече процедура във Висш съдебен съвет, тече промяна в правосъдната власт и те предизвиквали опозиция. Разочарованието на президента Радев в деня на клетвата на постоянния кабинет демонстрира, че сме били прави.

Пред Висшия правосъден съвет стои задачата да приключи процедурата, а пред Народното събрание - да приключи промяната, и да стане по този начин, че политиката да няма никаква роля във действието на правосъдната власт.

На въпрос по какъв начин ще реагират, в случай че прокуратурата има доказателства, с цел да желае имунитета на Бойко Борисов: " Този проблем се върти от години, Борисов нямаше имунитет като министър председател. Той постоянно е казвал - " къща в Барселона нямам ". Испанските управляващи личния си крал хванаха във финансови закононарушения, а къщата проверяваха една година ".

Митов счита, че в случай че концепциите за конституционна промяна са рационални, може да се стигне до болшинство от 180 депутати. Въпрос на спор е фигурата на основния прокурор, в случай че отпадне, следват други процедури, с цел да действа системата обикновено ", сподели още той.

Митов счита, че от " Възраждане " вършат опит да рециклират остарял способ за преодоляване на пристрастеностите на жителите, като им се внушава, че са жертви на едни хора, което е обичано оръжие на демагозите, разяснява той тезата, че непознати посолства диктували политически дейности.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР