Извършват се наблюдения и на нивата на реките и общинските

...
Извършват се наблюдения и на нивата на реките и общинските
Коментари Харесай

Отнесени покриви, паднали дървета и наводнени улици след силната буря

Извършват се наблюдения и на равнищата на реките и общинските язовирите, които все още са в норма. Речните корита имат естествена проводимост и няма заплаха от разливи. Екипите на Столичен инспекторат да управляват почистването на шахти, улици и булеварди, съобщи Дарик.

По данни на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " мощен вятър е нанесъл провали в областите Смолян, Разград и Силистра, където има голям брой паднали покриви, стълбове и дървета.

В област Силистра най-тежко е ситуацията в с. Долец, общ. Дулово, където са отнесени покриви на къщи, има паднали стълбове и дървета, оповестява се, че е минал смерч.

В област Разград най-тежко е ситуацията в селата Лъвино и Тодорово, община Исперих. Има известия за отнесени над 100 покрива, паднали стълбове и дървета. Там също е минал смерч.

По думите на определения за кмет на община Исперих Белгин Шукри провали има и в други обитаеми места, само че те са в по-малък мащаб. В момента там заседаваОбщинският щаб за отбрана от бедствия и повреди.

В област Ямбол са получени десетки сигнала за паднали дървета и клони след разразилата се гръмотевична стихия със мощен вятър и дъжд. Няма потърпевши и бедстващи хора.

Има единични сигнали за прекратено електрозахранване. Няма квартали без ток. В Общинския действен център са получени над 25 сигнала. На терен са всички чиновници от виновните дирекции.

Десет села в община Тунджа са без ток. Дърво е паднало и увредило камбанарията на храма в село Победа. Работи са по възобновяване на електрозахранването, екипите на сдружението са на терен и отстраняват повредите, сподели още Стоев.

Българска телеграфна агенция

В община Стралджа поради паднало дърво е затворен пътят сред Воденичане и Иречеково. Екипи са на терен и работят по отстраняването му, осведомиха от общинската администрация.

Над 40 сигнала в границите на по-малко от 15 минути са признати в дежурните елементи на пожарната и полицията в Шумен след мощна стихия в района. Приети са сигнали за паднали дървета на разнообразни места в Шумен, на основния път Шумен-Бургас, в региона на село Дибич, където придвижването е лимитирано и затруднено. Получени са сигнали за паднали дървета и сред шуменските квартали „ Макак “ и Мътница “, както и сред селата Средня и Новосел.

Мобилизирани са всички екипи на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” в Шумен, сигнали има и за скъсани кабели.

Приет е сигнал за паднало дърво и в региона на Градската градина на Шумен. По първични данни е потърпевша жена, която била под него. Спасителен екип съумял да я извади и да я качи в кола за спешна помощ. Откарана е за обзор в шуменската болница.

Силен вятър е предизвикал материални вреди и в дуловското село Долец. Пострадали са къщи, коли и електрически стълбове. Селото е без ток и вода.

Изпратени са екипи на полицията и пожарната. До момента няма информация за потърпевши хора. Вятърът е нанесъл вреди и в близкото село Паисиево. Пътят към селото е затворен поради паднали дървета.

Сигнали за паднали дървета, прекратени електропроводи и отнесени покриви на две постройки са получени в Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Смолян . Щетите са вследствие на бурния вятър в региона.

Областният град бе отчасти с прекратено електричество за към 40-50 минути. Електрозахранването в Смолян и други обитаеми места се възвръща след повредите, провокирани от вятъра. В региона продължава да вали изобилен дъжд, съпроводен от вятър със затихващи пориви.

Отнесени са керемиди от покривите на две постройки в с. Тикале. Екипи на кметството не престават огледите из селото, с цел да се откри дали има още наранени от бурята постройки.Повалени от бурята дървета има в общините Смолян, Мадан, Чепеларе, Баните. От РДПБЗН предизвестяват шофиращите, че паднали дървета има по доста пътища в региона.

Множество сигнали за паднали клони и дървета са получени и в Районната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " след мощната стихия в района на Казанлък . Създадена е организация на службата взаимно с Община Казанлък и се работи по премахване на вредите.

Сигналите са най-вече за паднали дървета в покрайнините на град Казанлък. Такива има на Околовръстния път, на пътя сред селата Дунавци - Копринка, Дунавци – Хаджидимитрово, Хаджидимитрово – Шейново, както и на прохода " Шипка ". На място има един пожарен екип, следва да се включи и втори подобен, сподели още той. Движението в тези сектори е затруднено.

Проливният дъжд от миналата нощ е предизвикал наводнения на няколко места и в Перник .

Завиряванията са станали вследствие на запушени шахти, които са попречили по-бързото оттичане на водата в тях. Отделни наводнени сектори е имало както в центъра на града, по този начин и в квартал " Църква ", към автогарата и спирка " Шахтьор ", както и по градската автомагистрала.

В селата Житница и Дуванлии в община Калояново е имало повреди и е било прекратено електроподаването в резултат на бурята.

Българска телеграфна агенция

В Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Пловдив са били получени седем сигнала за паднали дървета. По-сериозни са три от тях в с. Бегунци, с. Нареченски бани и в региона на Карлово, където дървета са паднали върху пътни платна.

През нощта екипи на пожарната и спешното избавителното звено към Общината са били на терен. Към момента в множеството от сериозните сектори водата се е оттекла.

От " Пътна полиция " приканиха участниците в придвижването по пътищата да преценяват държанието си с атмосферните условия поради усложнената метеорологична конюнктура тук-там в страната. Апелът към водачите на пътни транспортни средства е да понижат скоростта си на придвижване и да обезпечат по-голяма отдалеченост по отношение на останалите участници в придвижването.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че в резултат на интензивното придвижване през почивния ден и преваляванията в по-голямата част от страната се следи увеличение на рисковите обстановки и на зародилите пътнотранспортни катастрофи. От началото на деня са настъпили 15 тежки произшествия.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР