Извършват се и всички административни дейности, свързани с изграждането на

...
Извършват се и всички административни дейности, свързани с изграждането на
Коментари Харесай

Два варианта за строителството на тунел под Шипка

Извършват се и всички административни действия, свързани с построяването на тунела под Шипка, който е измежду целите на държавното управление. Изготвен е уголемен абстрактен план за оборудването, което ще бъде с две ленти за придвижване и спешна изложба. Индикативната стойност е към 520 млн. лева

Има два разновидността за строителството му. Единият е посредством публично-частно партньорство или концесия, а другият е да се финансира със средства от бюджета. „ Все още нямаме утвърден вид, договарянията не престават, като имаме и деклариран интерес за концесия на тунела и автомагистралата Русе-Велико Търново от китайска компания “, уточни в Стара Загора министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.

В момента се прави координиране на парцеларния проект, касаещ построяването на западния обходен път на Казанлък, който да поеме трафика от южната страна на оборудването. Със взаимно финансиране сред АПИ и община Казанлък ще се ремонтира и надлез „ Арсенал “, по който минават 12 000 души, работещи във военно-промишления цех.

В Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево ще бъдат вложени 99 млн. лева за рационализация на ВиК мрежата. Средствата са по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “. ВиК сдружението приготвя формуляра си за кандидатстване, който ще бъде подаден в Министерство на околната среда и водите.

На територията на област Стара Загора за възстановяване на пътната инфраструктура са вложени 11 млн. лева от бюджета и още 41,7 млн. лева от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020.

В момента с пари по Оперативна програма “Регионално развитие” се модернизират 30 км от второкласния път Стара Загора - Раднево, който свързва двете общини с автомагистрала „ Тракия “. Рехабилитира се и второкласният път Чирпан - Симеоновград, който не е ремонтиран от 40 години, само че е различен маршрут на автомагистрала „ Марица “ и на пътя Поповица – Хасково. Сега се поставя нова асфалтова настилка, поставят се ограничаващи системи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР