Извършва се охранително обследване на затвора в Бобов дол. Това

...
Извършва се охранително обследване на затвора в Бобов дол. Това
Коментари Харесай

Проверяват затвора в Бобов дол

Извършва се охранително проучване на пандиза в Бобов дол. Това оповестиха от администрацията към мястото за осъществяване на наказванията.
В дейностите се включва проучване на оборудванията за физическа защита, техническата въоръженост на полоси, видеонаблюдение, инструктажи на чиновниците . Обръща се внимание на състава и се ревизира цялата активност във връзка с проведената защита на обекта.
Към момента в пандиза в Бобов дол са настанени към 500 души от разнообразни категории, огромна част от тях са рецидивисти.
Затворът в Бобов дол е основан през месец април 1956 година, като в началото в него са настанени 200 пандизчии, преместени от трудово – възпитателно общежитие – Перник. С влизането в действие на Закона за осъществяване на наказванията през 1969 година общежитието прераства в независим затвор, а броят на лишените от независимост е към 1000 души. През 1990 година пандизът е самостоятелен като затвор за нерецидивисти от категорията закрит вид, а през 2002 година се основава общежитие от временен вид “Самораново”. От 2012 година е намерено и учебно заведение „ Д-р Петър Берон “. През образователните години се записват, ограмотяват и приключват приблизително към 100 лишени от независимост.
Затворът разполага с фитнес-зала, построени са и 4 външни спортни площадки, за тренировки на територията на местата за престой навън, в това число и за наказаните на пожизнен затвор. През 2017 година е почнало отпечатването на затворнически вестник с името “От другата страна “. Към пандиза работи библиотека с над 7500 тома научна и художествена литература. Част от наказаните работят в дърводелския завод, цехове за ракитени произведения и оградни мрежи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР