Извършителят на снощния терористичен атентат в Брюксел е прострелян от

...
Извършителят на снощния терористичен атентат в Брюксел е прострелян от
Коментари Харесай

След атентата в Брюксел: Засилен контрол и повишени мерки за сигурност

Извършителят на снощния терористичен атентат в Брюксел е прострелян от полицията в кафене тази заран.  Оръжие, открито у него, съответствува с това, с което бяха убити двама шведски футболни почитатели, а трети беше ранен.

Снимка: Reuters

Затегнати ограничения за сигурност и анулираните влакове в Брюксел. А тази заран Франция удвои броя на служителите на реда по границата и разположи елитни антитерористични елементи.

Автоматичното оръжие, намерено наоколо до простреляния, е същото, с което е осъществено нападението в понеделник вечер

Атентатът в Брюксел става факт единствено 3 дни след терористичното нахлуване във френско учебно заведение предишния петък. Споменът от атентатите в Париж 2015 г, когато един от причинителите неотложно мина границата с Белгия, е жив и полицията ще е извънредно деликатна през днешния ден.

Снимка: Reuters

„ Аллах е популярен “ - с този зов 45-годишният тунизийски жител Абдесалем ал Гилани открива огън по коли с шведски футболни почитатели в Брюксел нощес. Убива двама. След това влиза в административна постройка и продължава да стреля.

Третият прострелян шведски жител е тежко ранен, само че без заплаха за живота.

Те са отивали на мач на шведския народен тим по футбол

Във видео, оповестено онлайн, нападателят твърди, че е боец на Аллах и отмъщава за мюсюлманите. Той е прочут на полицията по следствие за трафик на хора и нелегално престояване в Белгия, откакто през 2019 година му е отказано леговище.

Снимка: Reuters

Според премиера на Белгия Александер де Кроо цел на офанзивата са били шведски поддръжници, пристигнали в Брюксел за дуела сред Швеция и Белгия.

Подпалени са минимум 20 автомобила в шведския град Малмьо

След като мачът е преустановен на полувремето, късно през нощта ентусиастите са ескортирани от стадиона.

Рано тази заран европейските институции изпратиха известия на чиновниците си да работят от отдалеченост и затвориха седалищата си в Брюксел от съображения за сигурност. Тази вечер в 18,30 ч българско време стартира изключителна среща на евролидерите посредством видеоконферетна връзка за намиране на обща позиция за обстановката в Близкия изток.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР