Извършителят на най-масовото убийство в съвременната история на САЩ е

...
Извършителят на най-масовото убийство в съвременната история на САЩ е
Коментари Харесай

Масовият убиец от Лас Вегас десетилетия имал таен живот


Извършителят на най-масовото ликвидиране в актуалната история на Съединени американски щати е имал скришен живот, набавяйки си оръжия и боеприпаси в продължение на десетилетия, преди да простреля от хотелската си стая десетки хора на музикален фестивал в Лас Вегас, предадоха международните организации, като се позоваха на управляващите.

64-годишният Стивън Падок по последни данни умъртви 58 и рани 489 индивида, стреляйки в неделя от стаята си на 32-ия етаж на хотел по музикален фестивал навън в Лас Вегас, преди да се самоубие. Мотивите му остават неизяснени.

Джоузеф Ломбардо - шерифът на окръг Кларк, щата Невада, където се намира Световната столица на хазарта - разказа Падок като душевен невменяем и рисков.

След офанзивата в колата му са били открити контейнери с експлозиви, тежащи 22 кг, както и 1600 единици муниции.

Падок е наел стая в различен хотел в Лас Вегас по време на музикален фестивал сред 22 и 25 септември.

Според Ломбардо всеобщият палач е възнамерявал да избяга и да се укрие след стрелбата. Той отхвърли да даде детайлности.

Няма признаци всеобщата пукотевица да е обвързвана с интернационалния тероризъм, разгласи представител на ФБР.

По-рано джихадистката формация " Ислямска страна " пое отговорност за офанзивата, потвърждавайки, че Падок е приел исляма преди няколко месеца. Няма индикации нейната версия да е вярна.

Приятелката на стрелеца, направил най-смъртоносното всеобщо ликвидиране в актуалната история на Съединени американски щати, увери, че не е знаела за проектите му, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на нейния юрист.

Той заяви, че Мерилу Данли възнамерява да сътрудничи напълно на следствието.

Адвокатът приказва в Лос Анджелис, откакто 62-годишната Данли се срещна с сътрудници на ФБР, с цел да обсъдят касапницата в неделя.

Мерилу Данли описала всеобщия палач като " благ, гальовен и мирен ".

Приятелката на килъра Стивън Падок, на 64 години, се върна във вторник вечерта, по думите й, непринудено от Филипините, където била на посещаване при своето семейство. Докато тя била там, Падок, играещ с огромни суми комарджия, й изпратил 100 000 $.

Мерилу не очаквала тези пари и се обезпокоила, че приятелят й желае да я изостави.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп посети Лас Вегас и увери жителите на града, че цялата нация е с тях, с цел да им помогне да понесат болката след най-смъртоносната всеобща пукотевица в актуалната история на страната.

Тръмп обаче отклони репортерски въпрос дали Съединените щати имат проблем с насилието с огнестрелни оръжия. " Няма да приказваме за това през днешния ден ", отговори сбито той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР