Извършителят на нападението на Лондон бридж в британската столица е

...
Извършителят на нападението на Лондон бридж в британската столица е
Коментари Харесай

Нападателят на Лондон бридж искал да се дерадикализира, но никой не му помогнал

Извършителят на нападението на Лондон бридж в английската столица е изискал помощ за дерадикализация , до момента в който е бил в пандиза, само че в последна сметка не му е била обезпечена.
 Съдебната система на Англия – игра на съветска <a href=рулетка " >
Съдебната система на Англия – игра на съветска рулетка

Ние пускаме хора от пандиза, осъждаме хора за доста, доста съществени закононарушения

Това разгласи юристът на нападателя , представен от " Гардиън ".

Ваджахад Шариф разкри пред английското издание, че Усман Хан е осъзнал, че екстремизмът е неприятно нещо и е признал, че ислямът има своите дефекти.
 Касапинът от Лондон бридж е лежал в пандиза за тероризъм
Касапинът от Лондон бридж е лежал в пандиза за тероризъм

Властите водят следствие

Хан е един от деветимата членове на въодушевена от " Ал Кайда " терористична формация, наказани за обмисляне на бомбена офанзива на Лондонската фондова борса през 2012 година и разкриване на подготвителен лагер в Пакистан. Това обаче е осуетено от Ми-5 и полицията. Той е бил покровител на екстремистката формация Al-Muhajiroun, основана на Острова.

Шариф обаче означи, че Хан се е разочаровал от групировката след влизането си в пандиза. Адвокатът добави, че има възможност да е бил потърсен от екстремисти за " прегрупиране " след освобождението му от пандиза. Хан за първи път заговорил да се освободи от ислямския фундаментализъм след осъждането му през 2012 година и по-късно неведнъж е приказвал за това в пандиза, като за последно го е загатнал през 2018 година преди да бъде освободен.
 Борис Джонсън: Затягаме ограниченията против терористи
Борис Джонсън: Затягаме ограниченията против терористи

Мерки на " Даунинг стрийт " 10

Той изиска интервенция от специалист за дерадикализация, когато беше в пандиза, разгласи юристът и добави, че клиентът му е изискал това един или два пъти преди да бъде освободен през 2018 година

28-годишният Хан умъртви двама души и рани други трима преди да бъде убит от полицията при нахлуване с нож на Лондон бридж в петък следобяд. След осъждането му през 2012, той получава присъда с неустановен период от най-малко 18 година При обжалване през 2013 година присъдата е понижена на 16 година

Шариф сподели още, че е разговарял с клиента си за последно през март 2019 година Той разясни, че Хан е бил освободен предварително, само че всеки ден е трябвало да се явява пред полицията, също така е носил електронна гривна.
 Бой, пукотевица и умрял на моста в Лондон
Бой, пукотевица и умрял на моста в Лондон

Скотланд Ярд удостоверява тероризъм, има ранени след нахлуване с нож

Междувременно английският министър председател Борис Джонсън разяснява, че практиката за автоматизирано предварително освобождение " не работи " . Той счита, че наказаните за тероризъм би трябвало да си излежават присъдата до последния ден.

В същото време " Скай нюз " осведоми, че нападателят е бил " възпитаник и персонален другар " на радикалния просветител Анжем Чудари. Чудари излезе от пандиза през предходната година, откакто лежа половината от наложената му присъда от 5 година и половина през 2016 година за апел да се поддържа ДАЕШ ( " Ислямска страна " ).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР