Извършителят на кражба на пари от банков трезор в гр.

...
Извършителят на кражба на пари от банков трезор в гр.
Коментари Харесай

Десет години затвор за кражба на 188 385 лева от банков трезор

Извършителят на кражба на пари от банков трезор в гр. Русе дефинитивно е наказан на 10 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим, както и да заплати на банката сума от 188 385 лв. и лихви – обезщетение за претърпени имуществени вреди от закононарушението.

Решението на  Върховния касационен съд е дефинитивно, откакто делото бе прегледано преди този момент от Окръжен съд-Русе и Апелативен съд-Велико Търново.

Обвинителният акт против И.П. е импортиран от Окръжна прокуратура-Русе. Съдът е признал И.П., на 53 година,  за отговорен, за това че за времето от 26.03.2016 г до 27.03.2016 година, в гр. Русе, след прелиминарен сговор с неустановено лице, в немаловежен случай, посредством разрушение на загради, крепко направени за отбрана на парцел и посредством потребление на механически средства, направил кражба на пари на стойност 188 385 лв., от владението на банка «Ю.Б.» АД-клон Русе и неговия шеф, без тяхно единодушие, с желание незаконно да ги присвои, като кражбата е в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай. За да извършат кражбата, те авансово събрали информация за разположението на трезора, след което в двата почивни дни пробили отвор на външна стена на трезора и през него съумели да извадят 150 000 лв., 7000 английски паунда, 12 000 щатски $. Престъпление е квалифицирано по член 196а, вр. член 195, алинея 1, т.3,4 и 5, вр. член 194, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Присъдата е приведена в осъществяване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР