Извършителят на двойното убийство в с. Лозен е направил пълни

...
Извършителят на двойното убийство в с. Лозен е направил пълни
Коментари Харесай

Пълни самопризнания: Спор за пари стои в дъното на двойното убийство край София

Извършителят на двойното ликвидиране в с. Лозен е направил цялостни признания, арестуван е за 72 часа, а мярката му за неотклонение ще бъде гледана в понеделник. Прокуратурата ще изиска най-тежката мярка - " задържане под стража ". От държавното обвиняване потвърдиха, че преди година 34-годишният Чавдар Бояджиев е предизвикал гибел по несъобразителност. Съдът го освобождава с мярка " подписка ". Случаят провокира земетресения в прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Изпълняващият длъжността основен прокурор Борислав Сарафов изиска оставката на административния началник на софийската районна прокуратура Невена Зартова. Освободен е и началникът на осмо районно ръководство, а управлението на Министерство на вътрешните работи снема доверието си от началници в структурата на Столична дирекция на вътрешните работи.
Свързани

Двойното ликвидиране е осъществено с огнестрелно оръжие по изключително нечовечен и непосилен метод, стана ясно от прокуратурата. На 4 август 34-годишният Чавдар Бояджиев е задържан на пътя сред Айтос и Бургас и направил цялостни признания.
По време на огледа са конфискувани извънредно значими материални доказателства, револвер с пълнител е имало един патрон и в цевта на револвера също е имало един патрон, конфискувани са облекла на обвинения и банкова карта на убитото момче.
Христо Кръстев – зам. Градски прокурор на София

Намерени проектили и гилзи при оглед на местопроизшествието, където е открито тялото на убитото момче са изстреляни от револвер, открит в автомобила на обвинения.

От следствието излиза наяве, че жертвите 18-годишното момиче и 27-годишния мъж са били в общ кръг дружно с причинителя на убийството. Мотивите за убийството са свързани с пари.
Жертвата е поискала за половото съприкосновение 2 хил лв., той се е възмутил, афектирал се е и е реагирал с причиняване на гибел. Това младо момиче, предизвикано от него са правили полови клипчета, които да ги качват в порно уеб сайтове против несъмнено възнаграждение.
Живко Коцев – зам.-главен секретар на Министерство на вътрешните работи

Относно второто ликвидиране - причинителят е имал обвързване към убитото момче в размер на 10 хиляди лв., с цел да се укрие обаче моли за спомагателни 15 хил лв.. Имал е планове да напусне рамките на страната и да се включи във военните дейности сред Русия и Украйна “, добави Коцев.
И двете жертви са били осведомени с биографията на причинителя, с неговото държание и метод да припечелва пари, наясно са били от години.
Мирослав Данилов – зам.-директор на Столична дирекция на вътрешните работи

Предстои да бъдат известени резултатите от съдебно-медицинската експертиза за това по какъв метод е осъществено двойното ликвидиране.

„ Пистолетът, който е открит е със заличени номера, той е обект на балистично проучване, ще се откри кое е лицето, което има позволение за владеене на револвера, самият обвинен не е имал позволение за огнестрелни оръжия. Самият той твърди, че е на бащата на момичето, с коеот той живее, сега той живее с момиче и неговия татко на неговия адрес. Твърденията се, че той е бил чиновник на Министерство на вътрешните работи, през 1991г. назначен през столичното 9-то районно ръководство, през 1992г. е преназначен в регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи София в районно ръководство Ботевград и през 98 година е напуснал по лично предпочитание системата на Министерство на вътрешните работи “, разяснява зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Пред органите на реда Бояджиев е направил цялостно признание и за други осъществени от него действия . През 2019г. в съучастничество е направил лека телесна щета, а през август предходната година е обвинен за породена гибел по несъобразителност.

„ Бил е арестуван за 72 часа, импортирано е искане за непрекъснато задържане, само че съда го освобождава с мярка подписка, наблюдаващият прокурор не е протестирал правосъдния акт “, изясни Коцев.

Министерство на вътрешните работи освободи началника на осмо районно ръководство, а изп. дл. основен прокурор Борислав Сарафов изиска оставката на началника на администартивния началник на софийската районна прокуратура Невена Зартова.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР