Извършителите вероятно са следили автомобила, който преди обира е минал

...
Извършителите вероятно са следили автомобила, който преди обира е минал
Коментари Харесай

Охранител на инкасо автомобила: Не сме действали с крадците

Извършителите евентуално са следили автомобила, който преди обира е минал през банка и различен магазин

Охранителите от обрания инкасо автомобил във Враца нямат пояснение за какво са слезли от транспортното средство и са влезнали в обект на огромна верига, оставяйки колата на паркинга начело. От инкасо автомобила са откраднати сред 300 хиляди и 400 хиляди лв., съобщи.

„ Не сме работили дружно с крадците. Няма такова нещо. На 100% съм безапелационен “, споделя единият от двамата охранители Ивайло Петров.

Извършителите евентуално са следили инкасо автомобила, който преди обира е минал през банка и различен магазин. Вероятно причинителите са знаели, че на паркинга няма камери. Изгубено е и време след директно след обира.

„ Охранителите първо се обаждат на отговорника на компанията. Той отива на място, след което ни уведомяват нас, а след забавяне отиваме на място “, изясни старши комисар Цветко Нинов, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Враца.

„ Съгласно закона и наредбата за такава активност в автомобила би трябвало да остане човек и автомобилът да е със разпален мотор “, добави той.

Свидетели са дали изложение на едно от лицата. Проверяват се всички версии, както и самата охранителна компанията. Прокуратурата ревизира дали и автомобилът дава отговор на всички условия за сигурност – заключващи средства, аларми и видеонаблюдение.

Междувременно Враца беше блокирана. На входно-изходните артерии се ревизираше съвсем всеки автомобил и багаж. Според първичната информация крадците са се отдръпнали с автомобил от мястото.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР