Извършителите на терористичния акт в Барселона първоначално планирали атаки на

...
Извършителите на терористичния акт в Барселона първоначално планирали атаки на
Коментари Харесай

Саграда фамилия била първоначалната цел на терористите в Испания

Извършителите на терористичния акт в Барселона в началото възнамерявали офанзиви на три многолюдни места в града, като една от целите е трябвало да бъде катедралата „ Саграда фамилия “ (Светото семейство), написа през днешния ден в. „ Еспаньол “.

По информация на изданието терористите щели да заложат експлозиви до катедралата и на бул. „ Рамбла “. Третата определена точка не е известна, само че се допуска, че е било градското пристанище.

Вестникът отбелязва, че евентуално проектите им били осуетени от гърмежа в къща в Алканар (Каталуния) – хипотетично укритие на терористите.

След това те били принудени да сменят тактиката и вместо да взривяват, направили нахлуване с микробус на „ Рамбла “.

Междувременно беше обявено, че още един автомобил, употребен от атентаторите, е бил открит в Испания.

Става въпрос за бяло „ Рено Канго “. Предполага се, че автомобилът е бил взет чартърен от мароканеца Юнес Абуякуб. Именно той в четвъртък е наел и белия микробус, който бе открит зарязан в град Вик.

По-рано се съобщаваше, че управляващите на Испания са уведомили френските си сътрудници, че колата „ Рено Канго “ може да е прекосила границата и по тази причина в издирването се включи и френската полиция.

Засега са разпознати публично седем от 14-те жертви на двете набези в Каталуния – това в Барселона и това в курорта Камбрилс, съобщи АП.

Италианското министерство на външните работи сподели, че трети италианец е умрял в офанзивата в Барселона. Това е 80-годишната Кармен Лопардо. Преди това стана ясно, че измежду починалите са 35-годишният Бруно Гулота и 25-годишният Лука Русо. Италианката е най-възрастната жертва на офанзивата в Барселона. Най-малката жертва е 3-годишният испанец Хавиер Мартинес, който беше ударен от микробуса-убиец на „ Рамбла “ дружно с 57-годишния си дядо Франсиско Лопес Родригес. В офанзивата са починали още 74-годишна баба и нейната 20-годишна внучка от Португалия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР