Извършителите на коварното нападение ще бъдат разкрити. Това каза президентът

...
Извършителите на коварното нападение ще бъдат разкрити. Това каза президентът
Коментари Харесай

Ердоган: Извършителите на коварното нападение ще бъдат разкрити, жена е имала роля

Извършителите на подлото нахлуване ще бъдат разкрити. Това сподели президентът на Турция Реджеп Ердоган по отношение на кървавия атентат в центъра на Истанбул.

Според президента детонацията наподобява на тероризъм и има информации, че жена е изиграла роля за събитията.

 

" Разследванията не престават. Ще вземем дефинитивно решение след следствията ", сподели той. По думите на президента съответните органи поставят старания за откриване на причинителите на " това подло нахлуване и на организациите, които стоят зад него ".

 

" Пожелавам благосклонност от Аллах за нашите братя и сестри, които починаха при бомбения атентат, осъществен на бул. " Истиклял " в 16.20 ч. през днешния ден, и бързо възобновяване на ранените ", сподели Ердоган.

 

Поне 6-ма души са починали, а 53-ма са ранени при бомбения атентат в Истанбул, сподели още турският президент Реджеп Ердоган,който приказва преди срещата на Г-20.

“Моите съболезнования на починалите при бомбения атентат. Усилията за завладяване на Турция и турската нация посредством тероризъм няма да реализират задачата си ”, добави той, цитира Си Ен Ен Тюрк.

Засега не се оповестява нищо за повода за гърмежа.

 

Експлозията е избухнала малко след 16:20 ч. (15:20 българско време), когато по една от най-известните туристически улици, която се намира в центъра на града и излиза на площад Таксим, са се движили доста хора. На мястото на гърмежа са десетки коли за спешна помощ, пожарникари и полиция. Улицата е затворена за пешеходци сега.

Според очевидци става дума за гибелен атентат - самовзривил се е терорист с шахидски пояс, само че тази информация се ревизира от локалните служби за сигурност по близките камери за наблюдаване.

Взривът се е чул и в прилежащите квартали Бешикташ и Шишли заради високата си активност.

Според основната прокуратура на Турция става дума за тероризъм. Местните управляващи краткотрайно стопираха достъпа на публицисти до мястото на атентата.

Потребителите на обществените медии оповестяват, че в това време магазините са били затворени, а улицата - блокирана.

През 2015 година и 2016 година Истанбул стана цел на кървава върволяк от сходни набези, за които отговорност поемаше терористичната формация " Ислямска страна ". Един от атентатите бе осъществен на улица " Истиклял ".

Към момента няма данни за потърпевши българи при гърмежа в Истанбул, оповестява генералният консул на България в Истанбул Васил Вълчев особено в предаването " 120 минути " по bTV.

" Генералното консулство в Истанбул е в непрестанен контакт с локалните управляващи, съответно регионалната администрация, от което към момента няма публично изказване, защото протичат избавителни мероприятия на мястото ", съобщи той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР