Извършители на кражба на 700 литра дизелово гориво са задържани

...
Извършители на кражба на 700 литра дизелово гориво са задържани
Коментари Харесай

Хванаха крадци на 700 литра дизелово гориво в Омуртаг

Извършители на кражба на 700 литра дизелово гориво са арестувани при профилирана полицейска интервенция в Омуртаг през вчерашния ден. Установени са и два случая на владеене на дърва за огрев без документ за генезис, и са конфискувани артикули на предпазени търговски марки, предлагани за продажба без единодушието на притежателя на изключителното право. Това оповестиха на взаимен брифинг шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Търговище комисар Николай Ненков, окръжният прокурор на Търговище Диляна Стоянова, административният началник на Районна прокуратура-Търговище Любен Владимиров.

Операцията бе под надзора на Окръжна прокуратура и е за противопоставяне на битовата престъпност и на закононарушенията, свързани с противозаконен рандеман, транспорт и предпазване на дървесина без съответното позволение.
Образувани са две досъдебни производства за закононарушения по член 172 б от Наказателен кодекс. Става дума за открити и конфискувани от търговски обекти артикули на предпазени търговски марки, прeдлагани за продажба без знанието и разрешението на правопритежателя. Артикулите са конфискувани по надлежния ред.

За по-малко от два дни след осъществяването ѝ е разкрита кражба на 700 литра дизелово гориво от два товарни автомобила, паркирани в двора на бивше дружество в промишлената зона на града. Горивото е било източено посредством взломяване на две защитни капачки на резервоарите им, а нанесената по този метод вреда е на стойност към 2000 лева Извършителите са петима мъже от с. Градец, на възраст от 17 до 40 години, които са арестувани за период до 24 часа.

Задържаха трима младежи за кражба на гориво

По време на акцията са издирени двама души, оповестени на общодържавно търсене. Установени са и два случая на запазване на дърва за огрев с общо количество 2,8 пространствени кубически метра, без притежателите да имат документ за произхода им. Образувани са две предварителни инспекции. Единият от съхраняващите дървата - 53-годишен мъж от Омуртаг, е арестуван за период до 24 часа.

"И в бъдеще ще ви представяме от време на време информация за резултатите от извършени интервенции против битовата престъпност, тъй като тематиката е сензитивна за всеки жител и ние изискуем тази информация на обществото. Борбата с този тип престъпност е главен акцент в дейностите и на прокуратурата, и на полицията. Работим взаимно в доста добър синхрон и ще продължим да го вършим и отсега нататък ", сподели окръжният прокурор, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР