Извършител на грабеж е осъден на четири години и шест

...
Извършител на грабеж е осъден на четири години и шест
Коментари Харесай

4 г. и половина ще лежи престъпник, вършил грабежи у нас и в Германия

Извършител на обир е наказан на четири години и шест месеца отнемане от независимост при непоколебим режим по обвиняване на Окръжна прокуратура – Велико Търново, осведомиха от държавното обвиняване.

След импортиран в съда обвинителен акт и реализирано в правосъдната фаза съглашение А. И. се призна за отговорен за това, че на 02 август 2014 година в частен дом в с. Сушица, общ. Стражица, в съучастничество със С. Й. като причинител, в изискванията на рисков рецидив, лишил 86 лв. от мъж, като му нанесъл побой и го заплашил.

Веднага след осъществяване на закононарушението, обвиненият е напуснал рамките на страната. От Окръжна прокуратура – Велико Търново е издадена Европейска заповед за арест и лицето е оповестено за интернационално търсене. Установен е в Германия и немските управляващи са позволили предаването на А. И. на Българската страна. Предаването му е отсрочено, поради водено в Германия наказателно гонене против същото лице по отношение на обир в Германия, осъществен двадесет дни след грабежа в България. След приключването на делото в Германия, лицето е предадено на българските управляващи за привършване на наказателното му дело и в България. След реализирано съглашение в правосъдната фаза А. И. е наказан на затвор, както и да заплати направените разходи по делото в това число и разноските за издаването на ЕЗА.

Споразумението има последствия на влезнала в действие присъда.

Съучастникът му в грабежа е наказан незабавно след действието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР