Извършител на деянието е 41-годишен мъж от с. Сотиря, общ.

...
Извършител на деянието е 41-годишен мъж от с. Сотиря, общ.
Коментари Харесай

Мъжът, опитал да обере банка в Сливен, е лежал в затвора


" Извършител на действието е 41-годишен мъж от с. Сотиря, общ. Сливен. Той е неведнъж осъждан за разнообразни закононарушения – обири, грабежи, бягство от пандиза. Престъпната му предприемчивост е почнала още като малолетен. Има налагани ефикасни санкции " отнемане от независимост " за период от 12, 8 и 3 години ".

Това оповестиха от прокуратурата в Сливен.

От прокуратурата обявиха още, че от събраните по делото доказателства е открито, че мъжът се е придвижил с такси от с. Сотиря до центъра на Сливен, като авансово е взел решение да извърши кражба на пари от банков офис. След като е дошъл в града е забелязал бетоново блокче, с което е строшил стъклената витрина на банката. Носил е със себе си и чукче, което също да употребява, с цел да счупи прозорците. 

След като е проникнал в постройката се е задействала алармата, а в това време дейностите му по претършуване са били видяни от намиращ се наоколо очевидец, който е подал сигнал на телефон 112. Непосредствено по-късно на място са отишли чиновници на Районно управление-Сливен, които са заловили мъжа до входа на банката.

Предстои да му бъде повдигнато обвиняване и да бъде арестуван за период от 72 часа. При разпита е обяснил е, че има потребност от пари, защото е незает и по тази причина е решил да извърши грабеж. Не е съумял да вземе парични средства от банката.

През 2005 година мъжът е избягал от пандиза в Стара Загора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР