Извършихме проверка дали Божанов е бил защитен свидетел от бюрото

...
Извършихме проверка дали Божанов е бил защитен свидетел от бюрото
Коментари Харесай

Атанас Славов: Нотариуса не е бил защитен свидетел от правосъдното министерство

„ Извършихме инспекция дали Божанов е бил предпазен очевидец от бюрото в Министерството на правораздаването – не е бил. Извършихме инспекция на достъпа на Божанов до спецсъда и спецпрокуратурата. Излезе нещо забавно – прокуратурата е изискала камерите, които наблюдават достъпа още през 2020 година Т.е. ние не можем да проследим от 2020 година насам дали Божанов е влизал и по какъв начин там “.

Това съобщи правосъдният министър Атанас Славов в предаването „ Лице в лице “.

„ Много е забавно каква информация съдържат тези записи, които се пазят в прокуратурата и са приобщени по досъдебно произвеждане. Източникът, който може да ни даде отговори, е прокуратурата “, добави той.



По думите му занапред ще се обяснява какво е присъединяване на някогашния основен прокурор Иван Гешев по проблема „ Нотариуса “. 

„ Когато имаме брокери на въздействие, основно е да се открият кои са поръчителите, кои стоят откъм гърба, дали са политици или други лица от бизнеса, олигархични структури. Поел съм ангажимент за всеки магистрат, за който се откри нерегламентирана форма на въздействие и за който има данни, че е престъпвал етичния кодекс да има формирано дисциплинарно произвеждане “, сподели министърът на правораздаването.

„ Накрая да не остане усещане, че групата на „ Осемте джуджета “ се бие с групата на Божанов и компания, да има ясно открити обстоятелства и доказателства и наложени наказания. Големият въпрос е кой проверява проверяващите в сходни случаи. Все още нямаме гаранция на законово равнище и това е задачата в идващите няколко месеца “, допълни Атанас Славов.

Ротацията

По думите му към сегашния миг няма единодушие за подписване на съдружно съглашение сред сътрудниците в ръководството. 

„ Имах ясно стихотворец ангажимент до края на месеца да има подготвен нов закон за правосъдната власт – ще го има. Ще публикуваме този законопроект до броени дни. Той ще очертае действителната рамка на промяната в правосъдната система развивайки на законово равнище това, което беше включено в конституционните промени “, сподели правосъдният министър.

Визитата в Украйна

„ Поел съм ангажимент в границите на така наречен формула за мир на Зеленски да работим за възобновяване на справедливостта и заблуждение под наказателна отговорност на виновниците за тези закононарушения против мира и човечеството. Имам стихотворец явен ангажимент България да има наказателно следствие за военни закононарушения. Имаме доста украински бежанци, част от тях са подготвени да подкрепят такова следствие. Ще има разпити, определяне на обстоятелства и най-важното – България ще споделя информация с европейските сътрудници във връзка с сходни следствия. Нашата цел е България да е част от взаимен екип за следствие “, уточни Славов.

Атанас Славов: Нотариуса не е бил предпазен очевидец от правосъдното министерство

Записите от камерите на спецсъда са в прокуратурата и са приобщени по досъдебното произвеждане за убийството на Мартин Божанов
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР