Извършено е тестване за COVID-19 в специализирани институции за предоставяне

...
Извършено е тестване за COVID-19 в специализирани институции за предоставяне
Коментари Харесай

Ударно тестване за COVID-19 в домовете за социални услуги и детските градини във Врачанско, очакват се 19 резултата

Извършено е тестване за COVID-19 в профилирани институции за даване на обществени услуги и в детските градини във Враца, оповестяват от Регионалната здравна ревизия.
Общо 102 проби са взети от обществените домове, от тях 19 чакат резултат.
Извършено е пробонабиране в следните институции в регионалния град:
Дом за остарели хора „ Зора “; Център за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания на възраст от 3 до 29 години; Преходно жилище за деца от 15 до18 годишна възраст. От ДДЛРГ „ Асен Златаров “ се чакат показанията от тестванията.
Предвид влошената епидемиологична конюнктура в страната във връзка с COVID-19 и в осъществяване на напътствията в предписание на Министерството на здравеопазването, РЗИ – Враца е направила проучване за COVID-19 измежду личния състав на детските градини на територията на област Враца, както следва:
16 проби от личния състав в детска градина „ Детски свят “; 23 – от „ Знаме на мира “; 16 – от „ Щастливо детство “; от детска градина „ Славейче “ – 28; от забавачница „ Радост “ в Бяла Слатина са тествани 30 потребителя.
Всички проби са с негативен резултат, като проучванията на личния състав от детските заведения на територията на област Враца не престават по графици съгласувани с общините.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР