Извършена ли е ли е пълна и всеобхватна проверка на

...
Извършена ли е ли е пълна и всеобхватна проверка на
Коментари Харесай

ДПС отново настоя ПРБ незабавно да извърши пълна проверка на издаването на всички златни паспорти

Извършена ли е ли е цялостна и всеобхватна инспекция на всички компании и лица, осъществяващи ходатайство за придобиване на българско поданство и какви са резултатите от нея? 

Този въпрос за следващ път слагат пред основния прокурор на България водачът на Мустафа Карадайъ  Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,, националният представител и зам.-председателят на ПГ на Хамид Хамид.

Днес те още веднъж насочиха писмо до обвинител № 1. То бе входирано в деловодството на Народното събрание. От предходната година упорства за цялостна и всеобхватна инспекция на всички случаи с издаване на така наречен „ златни паспорти ” – вложения против поданство. Със закон, импортиран от Движението, капиталовото поданство бе прекъснато. Така бе пресечена една от корупционните схеми у нас и страната ни отговори на рекомендациите на европейските и евроатлантическите си сътрудници.

Със сигнал вх. № PRB 202317656871 I от 19.01.2023г. от сезирахме прокуратурата на Република България с молба да извърши незабавна, цялостна и всеобхватна инспекция на всички компании – търговски и/или адвокатски сдружения и/или обособени медиатори – физически лица, които могат да се разпознават като такива, осъществяващи ходатайство по отношение на придобиването на българско поданство, се споделя в сигнала на Карадайъ, Пеевски и Хамид.

При тази инспекция настояхме да бъде открито и тествано всяко едно присъединяване на медиатор в процедурите по Закона за българското поданство, спазени ли са законовите условия за сходно ходатайство, както и налице ли са противозаконни дейности на тези медиатори свързани с корупция, подкупи на длъжностни лица, непозволено приемане на поданство или право на престояване от чужденци, написа още в документа. 

С следващо допълнение към този сигнал, настояхме да бъде изяснено и събитието, налице ли са данни, респективно дали е била осъществена скица за подкупи, обвързвана с български документи за престояване поданство на задгранични лица, при която скица представители (посредници) на компании са плащали подкупи на български длъжностни лица, с цел да подсигуряват на клиентите си приемане на документи за гражданство незабавно, вместо да внесат нужния депозит или да изчакат петте години за разглеждане на законно искане за придобиване на сходни документи, се акцентира в писмото.

След подаване на горните сигнали отправихме неколкократни молби до прокуратурата за информация относно събитието подхванати ли са дейности по тези сигнали, като до сегашния миг не сме получили отговор, декларират още Карадайъ, Пеевски и Хамид.

Те за следващ път упорстват да бъдат известени осъществена ли е инспекция на изложените от тях обстоятелства и условия, както и какви са резултатите от нея, оповестяват от пресцентъра на.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР