Извършена е размяна на пленници между Киев и Москва. Освободени

...
Извършена е размяна на пленници между Киев и Москва. Освободени
Коментари Харесай

Размяна на пленници между Москва и Киев: Зеленски поиска справедливо наказание за Русия

Извършена е замяна на пленници сред Киев и Москва. Освободени са 215 украински военнослужещи, от които 108 са от полка " Азов ".

Информацията беше обявена от Андрей Ермак - началникът на президентската администрация. В подмяна Киев е предал на Москва 55 пленници, измежду които и някогашният народен представител Виктор Медведчук. Той се счита за доближен на съветския президент Владимир Путин и е упрекнат в държавна измяна в Украйна.

Сред освободените са и част от бранителите на металургичния комплекс " Азовстал " в Мариупол - един от знаците на украинската опозиция против съветската инвазия. Президентът Володимир Зеленски беседва с част от военните посредством видео връзка, приветства ги и им благодари.

В обръщението си към Общото заседание на Организация на обединените нации, записано авансово, изиска " заслужено наказване " за дейностите на Русия и изиска основаване на специфичен арбитражен съд, който да проверява дейностите на съветските военни на украинска територия.

" Беше осъществено закононарушение против Украйна и ние настояваме за заслужено наказване. Престъпление беше осъществено против държавните ни граници, против живота на нашия народ. Престъпления против достолепието на мъже и дами. Срещу полезностите, които вършат вас и мен общественост на обединените народи ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Междувременно в Русия до късно през нощта продължиха митингите против частичната готовност, оповестена през вчерашния ден от президента Владимир Путин. Част от демонстрациите са прекъснати посредством мощ. По данни на организации за отбрана на човешките права повече от 1300 души са арестувани по време на протестните шествия.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР