Извънредното заседание на парламента е днес от 13 часа. Депутатите

...
Извънредното заседание на парламента е днес от 13 часа. Депутатите
Коментари Харесай

Депутатите гласуват новото правителство

Извънредното съвещание на Народното събрание е през днешния ден от 13 часа. Депутатите би трябвало да гласоподават препоръчаното съдружно държавно управление. В дневния ред са включени - избиране на министър-председател на Република България, приемане на конструкция на Министерския съвет и избиране на Министерски съвет.

Почти месец след последните парламентарни избори президентът Румен Радев връчи мандата на претендента за министър председател от партията победител – " Продължаваме промяната “, Кирил Петков.

От Политическа партия незабавно го върнаха, изпълнен със конструкция и състав на Министерския съвет. Въпреки че по Конституция Петков разполагаше със седмица да извърши мандата, той бе безапелационен, че няма да губи и минута и стартира работа.

Държавният глава изрази упованията си за промени и то в първите 100 дни.

Кирил Петков разгласи, че мотото на новия кабинет ще бъде " нулева приемливост към корупцията “, даде обещание и да бъде измежду хората, като върви на работа пешком.

За да бъде признат препоръчаният състав на Министерски съвет са нужни 121 депутатски гласа. Четирите партии съдружни сътрудници разполагат със 134 депутати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР