Извънредното заседание на Народното събрание утре е под въпрос, след

...
Извънредното заседание на Народното събрание утре е под въпрос, след
Коментари Харесай

Бойкот на заседанието на НС утре, остава без кворум?

Извънредното съвещание на Народното събрание на следващия ден е под въпрос, откакто три от шестте парламентарни групи оповестиха, че няма да отидат.

" Няма да влезем в Народното събрание, т.е няма да има съвещание на следващия ден. Разбираме отговорността, която носим, тъй като в случай че всички спазят обещанията си нашите гласове биха създали кворум ", разгласи на брифинг преди минути лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

За съвещанието на следващия ден бе планувано разглеждането на ветото на президента Румен Радев на измененията в Закона за енергетиката за либерализацията на тока, както и отнемане на преимуществото на " Лукойл " във връзка с акцизните хранилища, в които се съхраняват наложителните 100-дневни ресурси.

" Смятаме, че изваждането на битовите консуматори на свободния пазар ще докара до това доста хора и фамилиите им да не могат да си заплащат сметките. Всички решения, които касаят рафинерията от начало до в този момент са неверни и ще доведат до повишение на цените на горивата, което също ще удари хората ", изясни претекстовете си Нинова. Тя предизвести другите партии да спрат да звънят на хора от парламентарната група на социалистите, с цел да търсят спомагателни гласове за на следващия ден.

Още през вчерашния ден от ПП-ДБ и " Възраждане " обявиха, че няма да дойдат в петък. От " Промяната " и Демократична България обясниха, че Народното събрание не би трябвало да се събира часове преди деня за размисъл, защото по този начин Народното събрание може да се трансформира в естрада за политически пропаганди.

Така остават единствено ГЕРБ и Движение за права и свободи, които упорстваха за свикването на съвещанието, както и " ИТН ", които също ще са там. Те имат общо 116 депутати, които не могат да обезпечат кворум.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР