Извънредното събрание се очертава да се проведе през втората половина

...
Извънредното събрание се очертава да се проведе през втората половина
Коментари Харесай

Опозицията се обръща към съда

Извънредното заседание се обрисува да се организира през втората половина на февруари

Опозицията на Данчо Лазаров няма никакво желание да стои със скръстени ръце. Напротив, Инициативният комитет за промени в българския волейбол към този момент се е заел с бойката задача допустимо най-бързо да събере отначало подписка, с която да инициира нова дата за осъществяване на изключително общо изборно заседание за свалянето на Инженера от власт. По информация на " Тема Спорт " хората, издигнали Любо Ганев като опция на Лазаров, са почнали да събират парафи от клубовете, които този път обаче няма да бъдат ориентирани към Управителния съвет. От ИК към този момент нямат желание да играят на дребно, а ще се извърнат напряко към столичния съд.
 Пресконференция на волейболната съпротива @@@

Идеята е, новата подписка да бъде предоставена най-късно в първите дни на януари на способния орган. Оттам към този момент ще имат време в порядъка на към 20-ина дни да излязат с решение, което да касае датата на осъществяване на ново Извънредно изборно заседание на федерацията. Предвид този период то по всяка евентуално ще бъде проведено за втората половина на февруари.

При по този начин развилата се обстановка упованията са Данчо Лазаров и статуквото да запазят своите постове точно до края на втория месец от 2020 година. Към момента опозицията, предвождана от Любо Ганев, е подкрепяна от близо 70 клуба, членуващи в БФ Волейбол. Още към 35 са тези, които застават зад Борислав Кьосев, който също се кандидатира за поста на Инженера, въпреки да гласоподава на Управителен съвет против провеждането на изключително заседание.
 Пресконференция на волейболната съпротива @@@

Както е известно, такова трябваше да се провежда на 16 януари в София. В резултат на административните хватки на статуквото обаче решението за провеждането му бе забавено тъкмо толкоз, колкото е належащо, с цел да може Търговският указател да се произнесе негативно и да не го впише. Сега обаче тази линия ще бъде избегната и колкото и на някои хора да не им се желае, изключително общо изборно заседание въпреки всичко ще има. Въпрос на време е, като статуквото чудесно знае, че въпреки и по остарял модел на ръководство, екзистенцира в друга ера.

Хари ЛАТИФЯН, " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР