Извънредното положение ни затвори вкъщи и е съвсем нормално страстите

...
Извънредното положение ни затвори вкъщи и е съвсем нормално страстите
Коментари Харесай

Страст по време на карантина! Суингът - танцът на споделената изневяра

Извънредното състояние ни затвори у дома и е напълно обикновено пристрастеностите да бушуват. Затова си позволихме да ви представим една по-пиперлива информация за така наречен суинг. Какво е това, по какъв начин е зародило, какви са хората, които го практикуват, има ли то почва у нас... Ще разберете в идващите редове.

Възникване
По време на Втората международна война американците бомбардират японците от островите в Тихия океан. На американските летци било позволено да вземат дамите си. Точно там се заражда явлението, наречено суинг (бел. ред. swing). Летците постоянно загивали, само че дамата на починалия не била оставяна сама. Най-добрата ѝ другарка "споделяла " мъжа си, разбирайки, че скоро тя може да попадне в същата обстановка. След края на войната традицията продължава. През 1957 година американското списание "Mister " разгласява публикация, отдадена на размяната на дами. Става ясно, че в Съединени американски щати това напълно не е необичайност. Така суингърството става обществено обсъждано събитие. През 1960 година към този момент към 20 списания за запознанства вкарват рубриката "Двойка търси двойка. " По-късно се появяват първите суинг клубове в Съединени американски щати, а скоро по-късно и в Европа. Смята се, че обмяната на сътрудници е най-разпространена в Съединени американски щати, където всяка пета двойка е опитвала най-малко един път, а всяка шеста - от 3 до 5 пъти. 8% от американските брачен двойки постоянно практикуват суинг. Други 6 млн. признават, че нямат срещу да опитат. Броят на суингърите в Европа непрестанно нараства, в това число и в Русия. Това написа в своята книга "Революция любви или вырождение? " Арсений Соболевский. Интересно е, че явлението е било познато в Съюз на съветските социалистически републики. Това се случвало в някои затворени научни градчета. Там младите учени работели над секретни военни планове и живеели по своите фамилни закони, като в огромно полигамно семейство. другарските връзки се допълвали с интимните. Трябва да се означи, че груповият секс и суингът не са едно и също. Суингът не постоянно води до оргии, а не всяка оргия е суинг, прецизира Соболевский. Може да ви звучи необикновено, само че суингът се отразява удобно на фамилните връзки. Проучванията демонстрират, че в Съединени американски щати съвсем няма разводи в суингър фамилиите. Сред тези, които считали брака си за трагичен до суинга, се отбелязва възстановяване на връзките в 90% от случаите! Освен това равнището на благополучие измежду суингърите е два пъти по-високо от това в елементарните американски фамилии. Според американският академик Гилбърт Бартел суингът е първата крачка към основаването на семейство от нов вид - освободено от неистина и двуличие, се споделя още в книгата на Соболевский.

Суингът се дели на три типа:
Лек (мек) суинг - при който двойките вършат секс в непосредствена непосредственост една от друга и разменят сътрудниците си единствено в прелюдията. Друго публикувано значение на този термин е - секс на двойка с трети сътрудник.
Затворен суинг - при който двойките, разменили сътрудниците си, вършат секс настрана, без да се виждат. Отворен суинг - при който двойките, разменили сътрудниците си, вършат секс в непосредствена непосредственост един от различен.

Кой е най-хубавият сътрудник за суинг?
Всеки има своята история и мотив да се обърне към суинга. Някои са привлечени от колегата, различен самичък пожелава. Най-важното е да няма място за подозрение, че суингът е мечтан. Човек или е подготвен за това, или не. Това зависи от съответната обстановка - до какъв брой сте подготвени за сходен опит, какво очаквате и така нататък Най-добре не опитвайте със фамилна двойка, с която сте другари. Не опитвайте и с някогашни сътрудници и техните нови половинки. Това най-вероятно ще провокира ревнивост. Именно поради това са основани така наречен суинг клубове, където може да се отиде и да се намерят сътрудници по разнообразни параметри, които да не срещнете в никакъв случай повече. Може да се опита да се намерят сътрудници в суинг-сайтовете и тези за запознанства. Рисковете са същите, както и при виртуалните запознанства - при действителната среща може да се окаже напълно не това, което сте очаквали. И най-важният съвет. Ако доста, но доста ти се желае да опиташ суинг, а сътрудникът ти е изрично срещу - не го принуждавай. От това няма да излезе нищо положително.

Мнението на психолозите
В реалност суингът не е такава необичайност, както е признато да се счита, твърди психотерапевтът Александър Полеев и добавя, че в практиката даже се предлага от някои сексопатолози. По същността си суингът е узаконена невярност. Партньорът като че ли ви невярност, само че вие знаете, че това се случва с вашето позволение. Защо е нужно това? Много двойки със стабилен стаж фамилен живот страдат от полова досада. За да се отърват от нея се вземат решение на невярност, само че с нея идва и възприятието за виновност. За да се избегне това сексолозите поучават двойките да се срещнат с други фамилни двойки. Това придава на връзките прохлада. Суингърството е положително единствено с мярка. Ако се увлечете прекомерно се губи най-важната страна от секса - интимността, счита сексологът Сергей Агарков. Сексът престава да бъде тайната сред двама души, придобива някаква гласност, безсрамност, обезценява се. Особено тъжно е, когато единият сътрудник не харесва суингърството. За този, който е бил срещу суинга, сходен опит може да се окаже същински удар. Той ще се усеща употребен и измамен. по тази причина, в случай че не сте сигурни, че желанието е взаимно, най-добре се обърнете към сексолог психоаналитик, който да реши проблемите ви.

Опасности
Както всичко и суингът крие своите рискове. "С мъжа ми опитахме суинг с едно момиче, което познавах и сама предложих да се включи. После обаче разбрах, че тя и мъжът ми не престават да се срещат. Той индиферентно ми отговори, че сама съм му разрешила да ми изневерява Напуснах го и отидох да пребивавам при родителите ми. Той ме моли да се върна и да живеем, както преди, само че продължава да се среща с нея ", споделя горчивия си опит Мариана. Собственикът на суинг-клуб Михаил счита, че сходна развръзка е изцяло предсказуема: "Сексът със свободен човек може да докара до обособена, загадка спекулация, а това не е концепцията на суинга. Затова в родината на суинга Съединени американски щати, в случай че отидеш в клуб без половинката си, може да загубиш участието си в него. Има доста недоброжелателни хора, които просто желаят да се възползват.

Има и удовлетворени
Ана счита, че визитата на суинг-клубове е належащо: "Но единствено поради атмосферата. Не е наложително да избереш някого. Ако в действителност имате потребност от свежи чувства, самото отиване в клуба е забавен опит. Все отново не всеки ден се оказваш в компания на голи непознати. А като се нагледаш може да се уединиш в обособена стая в половинката си. " Елена споделя, че в началото концепцията, препоръчана от колегата ѝ се сторила ужасяваща. После си дала сметка, че постоянно е имала сходни мечти и решила да опитат: "Първият път беше "Уау! ", въпреки да не беше с двойка, а с различен мъж. Усещането двама мъже да вършат всичко допустимо, с цел да ти доставят наслаждение е необикновено. Самата обстановка е ужасно възбуждаща. Много е значимо сътрудникът да е наясно и да не е ревностен. Суингът е доста добър измерител на положението на връзките. Когато сме скарани и на разум не ми идва да се забележим с някого. Колкото по-уверени сте във връзката си, толкоз по-страхотен е суингът. "

А у нас...
В Съюз на съветските социалистически републики може да не е имало секс, само че в този момент имат суингър клубове. България не може да се похвали с такива заведения. Опитът да се направи сходен клуб не е бил сполучлив, също така активността попада под офанзивата на закона, защото притежателят на мястото, където хората се отдават на сходни удоволствия може да бъде притеглен под отговорност за сводничество. Това не значи, че суингъри у нас няма. Има, само че им е по-трудно. Някои избират да пътуват в страни, като Италия, Хърватска, Австрия, с цел да осъществят желанията си в цялостен обсег.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР