Извънредно заседание на парламента! Ето какво обсъждат за данъците! Депутатите

...
Извънредно заседание на парламента! Ето какво обсъждат за данъците! Депутатите
Коментари Харесай

Извънредно заседание на парламента! Ето какво обсъждат за данъците!

Извънредно съвещание на Народното събрание! Ето какво разискват за налозите! Депутатите ще гледат измененията в данъчните закони от 13 часа.

В дневния ред са Закона за локалните налози и такси, Закона за налог върху добавената стойност и  Закона за корпоративното подоходно облагане.

Миналия петък парламентарната комисия по бюджет и финанси прегледа промените на второ четене. Депутатите  взеха решение да отпадне предлагането за актуализация на данъчните оценки на парцелите.

Според предлагането при регистрирано сумарно изменение с над 10 на 100 на показателите за закупуване на нови и съществуващи жилища за двугодишен интервал, считано от идната година, базисната данъчна стойност в левове на квадратен метър се актуализира.

Според признатите текстове в Закона за корпоративното подоходно облагане се вкарва корпоративен налог от 15% за многонационалните и огромните групи национални предприятия.

С измененията в Закона за налог върху добавената стойност беше гласувано удължение на ставката от 9% Данък добавена стойност за ресторантьорите и през 2024 година

На 8 декември депутатите одобриха на второ четене в пленарната зала измененията в другите четири закона от пакета данъчни закони – в Закона за счетоводството, в Закона за приходите на физическите лица, в Закона за акцизите и данъчните хранилища и в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР