Извънредно заседание на Общински съвет - Варна ще се проведе

...
Извънредно заседание на Общински съвет - Варна ще се проведе
Коментари Харесай

Извънредно заседание на общинския съвет във Варна: Има една точка!

Извънредно съвещание на Общински съвет - Варна ще се организира през днешния ден. Началото е 10 часа в зала " Пленарна " на Община Варна. В дневния ред на съвещанието има една единствена точка. Съветниците ще гласоподават предложение на кмета Портних за кандидатстване по Механизма за възобновяване и резистентност по процедура „ Изграждане на нови здания на учебни заведения и детски градини “.

В петък предлагането мина в комисията по просвета и обучение, а през днешния ден общинският съвет би трябвало да гласоподава решението, а през днешния ден е последният вероятен период за кандидатстване по процедурата.

Варна ще кандидатства за 13,3 млн. лв. за строителството на две нови здания на учебни заведения.

Предвижда се спомагателни здания да бъдат издигнати към главните учебни заведения „ Добри Чинтулов “ и „ Йордан Йовков “. Освен да се обезпечи модерна материална база, задачата на процедурата е поддръжка за прекосяване към едносменен режим образование. Към момента в двете общински учебни заведения няма основани условия за такава организация.



Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата, в границите на който Община Варна може да подаде предлагането, е до 13 332 000 лева с Данък добавена стойност, като не се изисква наложително съфинансиране. Максимално допустимата стойност е до 6 600 000 лева с Данък добавена стойност за нова постройка на едно учебно заведение. Средствата са предопределени както за строителство, по този начин и за съоръжение и обзавеждане.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР