Извънредно заседание на Народното събрание ще разгледа в 12.00 часа

...
Извънредно заседание на Народното събрание ще разгледа в 12.00 часа
Коментари Харесай

Парламентът заседава извънредно по споразумението в енергетиката

Извънредно съвещание на Народното събрание ще прегледа в 12.00 часа през днешния ден съглашението, което беше подписано сред държавното управление и протестиращите миньори и енергетици.


Вносители на законопроекта са Кирил Петков, Атанас Атанасов и Делян Пеевски.

Повече от 7 часа властта, миньорите и енергетиците работиха върху документ, който да отрази поставените като условия от протестиращите претенции и да дефинират в какви периоди те да бъдат изпълнени. Споразумението е от 7 точки. Първите две са импортирани в Народно събрание, и ще бъдат гласувани като решения на Народно събрание, с цел да е ясно, че задължението е освен на държавното управление, само че и на партиите, които поддържат това държавно управление.

Държавата няма да затваря административно никакви централи на въглища, като електрически централи. Тези централи - без значение дали са държавни или частни, имат свободата да работят свободно, и пазарът ще реши кои ще останат.

" Никой, нито държавното управление, нито която и да е от партиите, не може да рискува такова нещо. Така че първите две точки значат, че системата ще работи устойчиво, добави министър председателят. Ще имаме базови мощности, колкото е належащо, с цел да може да работи енергийната система ", сподели във вторник министър председателят Николай Денков.

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС разяснява, че договарянията сред Министерски съвет и Европейска комисия за предоговаряне на териториалните проекти занапред стартира.

Делян Пеевски от Движение за права и свободи разяснява, че е удовлетворен, и че проблемите са решени. „ Всичко беше сполучливо за нас, надяваме се хората да са удовлетворени, считам, че митингите ще спрат ", сподели Пеевски.

Кирил Петков, съпредседател на Политическа партия, също изрази доволство от договарянията с енергетиците и миньорите.

„ Териториалният проект, входиран в Европейска комисия, има 3 месеца, в който да се добавя и моделира. Не се изпуснаха огромните средства с внасянето му на 30 – ти септември, отвори се разговорът и той ще продължи да се надгражда ", съобщи Кирил Петков. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР