Извънредно заседание на комисията по отбрана ще се проведе днес.

...
Извънредно заседание на комисията по отбрана ще се проведе днес.
Коментари Харесай

Комисията по отбрана ще заседава извънредно заради открития край Тюленово дрон

Извънредно съвещание на комисията по защита ще се организира през днешния ден. Заради открития дрон край Тюленово членовете на комисията ще изслушат военнияминистър Тодор Тагарев.

Пред публицисти ръководителят на комисията Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС съобщи, че не разполагат с друга информация, с изключение на обществено известната.По думите му тематиката не би трябвало да се политизира.

По-рано пред публицисти водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи: " Това, че поддържаме държавното управление не значи, че някъде в случай че не се оправят с работата или позволен неточност, ние единствено тъй като ги поддържаме ще си мълчим ". Той разкритикува и изявленията на военния министър Тодор Тагарев, нодобави, че той се употребява с уважението муи няма потребност да подава оставка.

" Не е съществено системата за противовъздушна защита да се задейства за сходен дрон, който евентуално е доплувал край Тюленово ". Това съобщи пред журналистиИвайло Мирчев от „ Продължаваме промяната – Демократична България “. По думите му, аков тази обстановка не е действано съответно, ще има съответната инспекция и заключения.

Като безусловно некадърно и непрофесионално определилидерът на „ Възраждане “Костадин Костадиноврешението да се остави обезвреден дронът с мината цяла нощ, макар че през вчерашния ден е бил видян. Според него Тагарев е министър на Украйна, а не на България.

" Тагарев да си върви неотложно ".За това призовалидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Ниновавкулоарите напарламента.По думитейпадането на дрона край Тюленово е опасност за националната сигурност.Тя уточни, че това е цялостна безнаказаност и липсва на страна в този случай.Откритият край морето дрон потвърждавал правилността на позициите на социалистите от началото на войната, че би трябвало да се търсят договаряния,добави тя.

Пред журналистиДелян Пеевски от ДПСуточни, че не са били осведомени, че такива дронове се разрушават ежеседмично, поради това чакат пояснение.

Според„ ИТН “военният министър Тодор Тагарев би трябвало да подаде оставка по ред аргументи, а не толкоз поради планове дрон край Тюленово, защото страната ни се намира покрай военните дейности.

По материала работиха репортерите на Дарик радио Тодор Пантилеев и Мариела Чепелова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР