Извънредно заседание на Европейския съвет на 25 ноември ще разгледа

...
Извънредно заседание на Европейския съвет на 25 ноември ще разгледа
Коментари Харесай

Извънредна среща на върха на ЕС на 25 ноември за сделката по Брекзит

Извънредно съвещание на Европейския съвет на 25 ноември ще прегледа проектоспоразумението за Брекзит, реализирано от договарящите екипи на Англия и Евросъюза. Това разгласи през днешния ден ръководителят на Съвета Доналд Туск в Брюксел, откакто основният договарящ Мишел Барние му връчи черновата на документа, оповестява БНР.

" През идващите дни всички ще работим върху текста на политическата декларация за бъдещите връзки както със страните-членки, по този начин и с Европейския парламент. И работата ни ще бъде напрегната. Целта ни е да приключим тази политическа договорка с Обединеното кралство, с цел да може Европейският съвет да ѝ даде зелена светлина ", съобщи Мишел Барние.

Според изданието „ Хъфингтън пост “ зам.-министърът за Северна Ирландия в държавното управление на Тереза Мей Шайлеш Вара е подал оставка поради противоречие с проектоспоразумението.

Северноирландската партия на демократичните юнионисти, която е съдружен сътрудник на Мей, разгласи още, че ще гласоподава против проекта за Брекзит в Народното събрание.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР