ИЗВЪНРЕДНО: ВАС притисна ДПС-Доган: До 9.30 часа на 9 септември

...
ИЗВЪНРЕДНО: ВАС притисна ДПС-Доган: До 9.30 часа на 9 септември
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: ВАС притисна ДПС-Доган: „До 9.30 часа на 9 септември 2024 г.“ да представи важен документ

ИЗВЪНРЕДНО: Върховен административен съд притисна ДПС-Доган: „ До 9.30 часа на 9 септември 2024 година “ да показа значим документ.

Върховният административен съд даде период на Коалиция „ Демокрация, права и свободи – Движение за права и свободи “ до 9.30 часа на следващия ден, 9 септември 2024 година да даде пълномощие за отдръпване на подадената тъжба против напътствията на ЦИК.

Коалицията, поддържаща Ахмед Доган, внесе в съда тъжба против напътствията на ЦИК, свързани с двете фракции в Движение за права и свободи.

Информацията стана ясна импровизирано още през вчерашния ден, само че тази заран обстановката се заплете още повече. Това се случи, откакто ДПС-Доган внесе по едно и също време и жалбата, и отхвърли си от нея. Сега висшият съд желае пълномощие за второто.

От своя страна ЦИК разпореди през днешния ден двете обединения „ Демокрация, права и свободи – Движение за права и свободи “ и Движение за права и свободи – „ Ново начало “, поддържащи надлежно Ахмед Доган и Делян Пеевски, да потвърдят, че партията Движение за права и свободи не е част от състава им.

Причината е Изборният кодекс, съгласно който една партия може да взе участие единствено в една коалиция на избори.

Очаквайте детайлности!

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР