Извънредно положение е обявено в израелския град Лод заради сблъсъци

...
Извънредно положение е обявено в израелския град Лод заради сблъсъци
Коментари Харесай

Извънредно положение в израелския град Лод заради безредици

Извънредно състояние е оповестено в израелския град Лод поради конфликти сред араби и еврейски заселници. Съобщение за това бе качено през днешния ден на страницата на премиера на Израел Бенямин Нетаняху в Туитър, съобщи ТАСС.

" Премиерът Бенямин Нетаняху разиска събитията в Лод с министъра на защитата, министъра на вътрешната сигурност, генералния полицейски контрольор на Израел, шефа на националния съвет за сигурност, генералния прокурор и други високопоставени чиновници. Премиерът Нетаняху се съгласи да разгласи изключително състояние в Лод ", се споделя в текста. Освен това е взето решение " неотложно да се трансферират в Лод от Юдея и Самария батальони от граничната полиция на Израел ".

По-рано бе обявено, че кметът на Лод е изискал Нетаняху да изпрати в града армейски елементи, защото обстановката там " излиза отвън контрола на управляващите ". Телевизия " Ал Маядин " заяви, че тълпи от арабски младежи са почнали да опожаряват коли на израелци. В Лод е имало и опит да бъде подпалена една от синагогите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР