Извънредно пленарно заседание на Народното събрание ще се проведе днес

...
Извънредно пленарно заседание на Народното събрание ще се проведе днес
Коментари Харесай

Парламентът с извънредно заседание заради ветото на президента

Извънредно пленарно съвещание на Народното събрание ще се организира през днешния ден - на 23 март, понеделник. Народните представители ще гледат една единствена точка в дневния ред - отчасти върнатия от президента Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние. Заседанието е свикано от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Също по този начин ветото ще бъде гласувано и на изключително съвещание на Комисията по правни въпроси.

Борисов: Изненадан съм от президента, здравето на хората е преди всичко

Припомняме, че президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на наложи несъгласие на разпореждания от признатия от Народното събрание Закон за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние. Според Радев текстът „ погрешна информация за разпространяването на заразна болест “ директно визира свободата на изложение и на разпространяване на информация, което постанова някои разяснения от становище на интернационалните стандарти по правата на индивида в изискванията на изключително състояние. Президентът връща и закона в частта отнасящата за спекулата в цените.

Радев постанова несъгласие на част от новия ексклузивен закон

В претекстовете си той съобщи, че: "липсва и нормативна основа за разграничение на голословно високите цени във време, когато не е оповестено изключително състояние и когато е оповестено такова. Няма и разграничаване във връзка с стоките и услугите, чиито цени не следва да бъдат голословно високи. Подобен метод основава правна неустановеност у задължените субекти, позволява индивидуалност на преценката на контролните органи и основава предпоставки за административен произвол ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР