Извънредно ниските температури в Северна Америка през последните дни доведоха

...
Извънредно ниските температури в Северна Америка през последните дни доведоха
Коментари Харесай

Не е за вярване: Вижте как арктическият студ заледи къщите ...

Извънредно ниските температури в Северна Америка през последните дни доведоха до гибелта на минимум 65 души и не престават да сковават стотици градове в арктически мраз.

Картината на замръзналите къщи по канадското крайбрежие на езерото Ери, снимана с дрон, се трансформира в сензация в Twitter.

Записът демонстрира по какъв начин задачите фасади на постройките на първата линия пред езерото в канадската провинция Онтарио са покрити с пълен слой от лед.

Най-тежките вреди от декемврийските зимни стихии са регистрирани в региона на Бъфало, щата Ню Йорк, написа  boulevardbulgaria.bg. Това е най-смъртоносното естествено събитие за сезона в Съединени американски щати от десетилетия.

Метеоролозите предизвестяват, че заплахата за хората не е отминала след прекъсването на снеговалежите.

Има риск от наводнения поради разтапянето на ледовете и идния дъждовен интервал.
След внезапното захлаждане се чака температурите в събота да доближат към 12 градуса по Целзий. Спасителните екипи не престават да търсят коли, които са изоставени под насъбраните преспи. Няколко от жертвите на бурята бяха открити замръзнали в колите им или умряли от инфаркт, до момента в който са се опитвали да разчистят снега.

Продължава да е в действие рекомендацията към жителите на Бъфало да не карат, в случай че не работят в избавителните служби.

За 4 дни в региона на Бъфало се е натрупал към 1.32 метра сняг. Областта активизира 100 военни служители на реда от щатската Национална армия, с цел да оказват помощ в организацията на придвижването по пътищата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР