Извънредно мощен ураган се стоварил над угандийската столица Нджамена на

...
Извънредно мощен ураган се стоварил над угандийската столица Нджамена на
Коментари Харесай

Ураган потрошил част от военните самолети на Чад

Извънредно мощен вихър се стоварил над угандийската столица Нджамена на 1 юли, заяви www.tchadactuel.com и разгласява голям брой впечатляващи фотоси. Природното злополучие безусловно унищожил огромна част от самолетите и вертолетите от Военновъздушни сили на Чад, основани на столичното летище. Точни числа не се оповестяват, само че част от техниката очевидно е получила невъзстановими повреди.

Леки повреди са получили намиращите се в Нджамена три самолета на Франция – въздушен танкер C-135FR и два транспортни самолета СN-235. Сериозни вреди са нанесени на инфраструктурата на летището: разрушени са част от оборудванията, хангарите и укритията за авиационната техника, повалени са осветителни и информационни мачти.

Според открити източници, към 1 юли Военновъздушни сили на Чад включвали един изтребител МиГ-29, 6 броя щурмовици Су-25 и 2 броя Су-25УБ, 3 броя учебно-тренировъчни Pilatus РС-9/РС-7, 2 транспортни Leonardo C-27J и 3 Ан-26 и до 17 вертолета – Ми-24В, Ми-17, Ми-171, Eurocopter AS550С2 и Aérospatiale SA316В Alouette III. Самолетите МиГ-29, Су-25 и Ан-26 са пилотирани и обслужвани от украински състав.

Правителственият отряд има 5 самолета: Boeing BBJ, Douglas DC-9-87, Lockheed C-130H-30, Gulfstream II и Pilatus PC-12.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР