Извънредният и пълномощен посланик на България в Албания Ивайло Киров

...
Извънредният и пълномощен посланик на България в Албания Ивайло Киров
Коментари Харесай

Посланикът на България в Албания Ивайло Киров връчи акредитивните си писма

Извънредният и пълномощен дипломат на България в Албания Ивайло Киров връчи акредитивните си писма на президента Байрам Бегай, на тържествена гала в президентството на Албания, и публично встъпи в служба, оповестиха на уеб страницата си от Министерството на външните работи (МВнР).

По време на диалога през вчерашния ден президентът Байрам Бегай оцени връзките сред двете страни като отлични и съюзнически, учредени на доста положително партньорство. Подчертано беше и отбелязването през актуалната година на 110-ата годишнина от установяването на дипломатическите връзки и 30-ата годишнина от Договора за другарство сред двете страни, с доста добър баланс на другарските връзки.

Държавният глава изрази признателността си за поддръжката, която България оказва на Албания в границите на процеса на евроинтеграция, както и за реализацията на транспортния план Коридор №8 като значима част от инфраструктурата на Европейски Съюз, само че и от стратегическа значимост от позиция на сигурността.

Посланик Ивайло Киров благодари за топлия банкет и употребява опцията да съобщи поздрави към албанския държавен глава от името на българския президент Румен Радев.

Посочено беше още, че страната ни преглежда българското малцинство в Албания като мост сред двата другарски народа. Албания е измежду целите на програмата „ Българска помощ за развиване “, в границите на която към този момент са осъществени редица планове, в това число и реконструкцията на междуселищен път.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР