Извънредни проверки в Бургаско заради риска от пожари. Инспекциите се

...
Извънредни проверки в Бургаско заради риска от пожари. Инспекциите се
Коментари Харесай

Извънредни проверки в Бургаско заради риска от пожари: Солените глоби не спират нарушителите

Извънредни инспекции в Бургаско поради риска от пожари. Инспекциите се вършат в късните часове тук-там, които са обособени като диви къмпинги и нерегламентирано се пали огън, който заплашва гората. Наш екип потегли на среднощна инспекция с пожарната и още в първите минути се натъкна на извършители.

Малко след 21:00 ч. с екипи на пожарната и полицията влизаме в гората на Иракли, която се е трансформирала в нерегламентиран къмпинг. Започваме инспекциите от плажа, който се намира на 100 метра от гората, където също е неразрешено да се пали огън.



" Сега, в случай че запитвам кой е запалил огъня, всички ще кажете не съм аз ", сподели пожарникар.

" Той по този начин си беше “.

Тази компания не беше глобена, защото никой не призна, че е запалил огъня.

„ Сега го гасим и завършваме. Изглежда ли ви да не внимаваме сега. Достатъчно надалеч сме от гората. До морето сме, вятърът е утихнал “, сподели Иван Георгиев.

Следващите извършители бяха единствено на сантиметри от гората.



" Има заповед на регионалния шеф, пожароопасен сезон е, знаете за пожарите ", изясни пожарникарят.

" Трябваше една рибка да създадем, незабавно го изгасяме, това ни е вечерята.

" Искат да пишем акт, това нещо, в случай че излезе вятър ".

" Ето няма вятър, няма огън, ето виждате ли, толкоз, две мокри дървета, вие се съгласете, че това не е огън, аз не съм нестинар ".



„ Аз не знаех за заповедите, тъй като не виждам телевизия. Нямам батерия на телефона сега. Сега като научих, не бих си разрешил да нарушавам такива заповеди ", безапелационен е Димитър Димитров.

Макар че на тази табела е ясно оказано, че е неразрешено паленето на огън, единствено на 5 метра от нея, хората приготвяха барбекю.

„ В региона забелязахме доста огнища. В един миг може да задуха вятър, тези въглени да бъдат разнесени из гората. Дъждове не са валяли, тревата е суха и пожарът може да стане доста рисков. Тук виждате в региона има толкоз доста голи, които при един пожар тяхното изнасяне ще бъде мъчно “, съобщи мл. контрольор Иван Тодоров, РСПБЗН-Несебър.

Санкциите стигат до 500 лева, а инспекциите ще продължат до края на октомври, докато важи и заповедта за възбрана за палене на огън поради пожароопасния сезон.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР