Извънредни мерки за сигурност, засилено полицейско присъствие и барикади бяха

...
Извънредни мерки за сигурност, засилено полицейско присъствие и барикади бяха
Коментари Харесай

Извънредни мерки за сигурност в САЩ заради очакваното обвинение срещу Тръмп

Извънредни ограничения за сигурност, засилено полицейско наличие и барикади бяха издигнати във Вашингтон, Флорида, Ню Йорк и Лос Анджелис в очакване против някогашния президент Доналд Тръмп да бъде повдигнато обвиняване, че по време на предизборната акция през 2016 година скрито е платил на порнозвезда, с цел да не популяризира компромати против него. Тръмп към този момент прикани за митинги в негова отбрана. Ако обвинителният акт бъде импортиран, това ще бъде първото в историята наказателно дело против президент на Съединените щати.

Стоманени барикади бяха издигнати пред постройката на съда в Манхатън и пред Тръмп тауър. Всички чиновници на полицията в Ню Йорк, даже и цивилните, получиха заповед да носят униформи през днешния ден.

Полицията на Капитолия излиза през днешния ден с изключителна декларация. Съдебен състав би трябвало да реши дали да повдигне обвиняване по следствието на Районния прокурор на Манхатън Алвин Браг. В основата на обвиняването е изказванието, че седмици преди изборите през 2016 година на някогашната порнозвезда Сторми Даниълс са платени 130 000 $, с цел да не разкрива, че е имала връзка с Тръмп.

Бившият юрист на милиардера Майкъл Коен съобщи, че е направил заплащането. Още в събота Доналд Тръмп разгласи, че ще бъде задържан през днешния ден и насочи апел за митинги в негова отбрана през неговата обществена мрежа Truth Social. Малка група млади републиканци се събраха в Манхатън.

" Ясно е, че гледат на президента Тръмп като на опасност. Преследват го с претекст, за какво не преследват други претенденти на републиканците. Смятат, че той има още политически капитал и може да завоюва ", сподели Гавин Уакс от клуб на " Младите републиканци " в Ню Йорк.

Ако против Тръмп бъде повдигнато обвиняване, то той ще би трябвало да пътува от имението си Мар-а-Лаго във Флорида и да се яви пред съда в Манхатън, с цел да даде отпечатъци и да му създадат фотография за престъпно досие. Но в този случай американската правосъдна система навлиза в непознати води, защото някогашният президент продължава да е охраняван от сътрудници на " Сикрет Сървис ", които ще би трябвало да го съпроводят до Манхатън. Не е наложително някогашният президент да бъде задържан.

" Може да се наложи да бъде екстрадиран до Ню Йорк и тогава да се намеси и съда във Флорида и да бъде издадена заповед за арест. Не имам вяра да се стигне до там, защото това ще е цялостен политически цирк ", сподели Неама Рахмани - някогашен федерален прокурор.

Обвинение против Тръмп ще значи сеизмични талази в предизборната акция и конкуренцията за номинация за кандидат-президент на Републиканската партия. Председателят републиканец на Долната камара на Конгреса Кевин Маккарти, както и считаният за главен конкурент на Тръмп в конкуренцията за номинацията Рон ДеСантис подлага на критика съда в Манхатън.

" Чисто в политически проект не съм уверена, че това ще помогне на Тръмп. Но той има невероятната дарба да трансформира в истина изказванието, че няма неприятен пиар ", сподели Стефани Муравчик, създател на " Демократите на Тръмп ".

Около 44% от републиканците считат, че Тръмп би трябвало да се отдръпна от президентската конкуренция, в случай че бъде упрекнат. Срещу някогашния президент се повеждам още 4 следствия и даже в този момент да не бъде упрекнат, то до ноември 2024 година той ще би трябвало да се раздира сред президентската си акция и правосъдните зали.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР