Извънредната епидемична обстановка у нас ще бъде удължена с три

...
Извънредната епидемична обстановка у нас ще бъде удължена с три
Коментари Харесай

С още три месеца удължават извънредната епидемична обстановка

Извънредната епидемиологична конюнктура у нас ще бъде удължена с три месеца. Това заяви на брифинг служебният здравен министър Стойчо Кацаров. Така мярката остава най-малко до края на месец ноември.

„ Основанията за това са, че страната ни навлиза в нова пандемична вълна “, сподели той и добави, че сега страната ни записва растеж на броя на инфектираните и на приетите в болница. Повече за обстановката с COVID-19 за последното денонощие

Срокът е обоснован с това, че междинната дълготрайност на една пандемична вълна - такива, каквито бяха регистрирани и у нас и в други страни през последната година, е към два месеца и половина, разясни Кацаров. Той добави, че се взема поради и „ особената политическа обстановка “, както и неяснотите към това какъв брой време ще продължи да работи актуалното Народно заседание.

„ Тримесечният период дава задоволително гаранция за сигурност и опция за използване на противоепидемични ограничения “, означи още служебният здравен министър.

Най-късно до на следващия ден наобяд ще бъдат оповестени насоки за деяние в учебната и предучилищната мрежа за деяние в епидемиологична среда, заяви служебният министър на образованието Николай Денков

Последното удължение на изключителната конюнктура е от края на юли, когато бе определен срок до 31 август.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР