Извънредната епидемична обстановка се удължава до 30 юни 2020 година.

...
Извънредната епидемична обстановка се удължава до 30 юни 2020 година.
Коментари Харесай

Потвърдено: Удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 юни

Извънредната епидемиологична конюнктура се удължава до 30 юни 2020 година. Това излиза наяве от решение, признато от Министерския съвет. 
Пандемията от COVID-19 продължава да съставлява тежка изключителна обстановка, обвързвана с публичното здраве в народен и международен мащаб. Натрупаните досега данни в страната сочат, че въведените ограничения във връзка с ранно разкриване, уединяване и лекуване на болни, както и навреме разкриване и карантиниране на контактни лица спомогнаха за локализиране и ограничение разпространяването на болестта до локални епидемиологични гърмежи. Прилагането на противоепидемични ограничения способстваха за закъснение развиването на епидемията от COVID-19 в страната и понижаване на натиска върху системата на опазването на здравето, се споделя в решението, представено от Българска национална телевизия.
От Министерски съвет считат, че удължаването на изключителната епидемиологична конюнктура ще спомогне, посредством използване на краткотрайни противоепидемични ограничения, в това число и карантина на влизащи в страната лица, да се забави и ограничи разпространяването на епидемията от COVID-19, да се сътвори резистентност на използването на главните ограничения, да се усъвършенства готовността на здравната и обществената система за реакция при следваща вълна и да се сътвори опция за смяна в обсега и наличието на ограниченията при поява на нови научни данни за причинителя, пътищата на предаване, методите за предотвратяване и лекуването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР