Извънредна среща заради появата на новия вирус в Китай свиква

...
Извънредна среща заради появата на новия вирус в Китай свиква
Коментари Харесай

10 души в критично състояние след заразяване с новия вирус в Китай

Извънредна среща поради появяването на новия вирус в Китай привиква Световната здравна организация на следващия ден. Експерти от китайското държавно управление потвърдиха, че коронавирусът може да бъде излъчен от човек на човек. Заразата към този момент стигна Пекин и Шанхай, а броят на новите случаи се утрои през последните дни, оповестява " Нова телевизия ".

Китайските управляващи потвърдиха за четвърти умрял човек от пневмония след заразяване с ковид. 200 инфектирани са в болница, а положението на близо 10 от тях е сериозно. Световната здравна организация ще реши на следващия ден дали да разгласи интернационално изключително състояние.

„ Над 95% от случаите са свързани с Ухан – това са хора, които или отиват, или идва от града. Това е първата специфичност. Втората е, че към този момент е доказано предаването на вируса от човек на човек на две места – в Кантон и в Ухан. Третата специфичност е инфекцията на медицински чиновници. 14 медици, които се грижат за инфектирани с ковид пациенти, са били инфектирани ”, уточни пулмологът Жон Наншан.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползв
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР