Извънредна среща на синдикатите в “Лукойл. Целта е да бъдат

...
Извънредна среща на синдикатите в “Лукойл. Целта е да бъдат
Коментари Харесай

Извънредна среща на синдикатите в “Лукойл”

Извънредна среща на синдикатите в “Лукойл ”. Целта е да бъдат разисквани дали и какви дейности да подхващат, ако дерогацията за съветски нефт бъде анулирана.

В Координационния съвет на Синдиката на българските нефтохимици членуват над 5000 индивида. Само в региона на бургаската рафинерия са 1300.

Заседанието се организира при закрити врата. Обсъждат се ограниченията, които да бъдат подхванати, с цел да могат всички тези хора да запазят своите работни места.

Премиерът безапелационен по тематиката

Не става дума за договорка, а за това какво е най-полезно за България. Да се анулира дерогацията за 7 дни е невероятно, тъй като рафинерията няма да има нефт след 10-15 дни, когато се изчерпят запасите. Беше доста значимо да се разиска с водачите какво е реалистично. Това, което е реалистично и свястно е да се събират свърхпечалбите на “Лукойл ” от разликата в цените на двата типа петрол.

Това разяснява акад. Николай Денков пред публицисти.

По думите му рафинерията може да работи на друг нефт. Въпросът е да го има

“Различният нефт се обезпечава с дълготрайни контракти. Те изискват месеци на договаряния. Това беше главната причина дерогацията да се прави на стадии ”, изясни още министър председателят.

Денков съобщи, че чака “Лукойл ” да съблюдава законите такива, каквито са.

“До края на годината би трябвало да са импортирани всички пари ”, съобщи той. Премиерът отхвърли да разяснява компенсацията от 75 стотинки, за която заговориха депутатите.  “Това, което всички желаеме, е, тези налози да влязат в хазната допустимо най-скоро. ”

Премиерът съобщи, че на думи не има вяра и чака да види парите на “Лукойл ” хазната.

Отстъпка от цената

Ще получаваме назад по 73 ст. на литър гориво, излиза наяве след изказване на Делян Добрев и съгласно направените изчисления.

От януари месец българските жители не получават помощи за бензин и дизел. Но след превъзмогване на ветото на президента Румен Радев ще се възобнови даването на обезщетения на хората.

“Най-важното е за хората да има обезщетения и това ще бъдат не пари от бюджета, а от “Лукойл ”, заяви Делян Добрев. Той разясни, че вместо 3 лева за литър ще плащаме по този начин по 2 лева – 2 лева и малко за литър.

Добрев посочи още, че в този момент няма да са 25 стотинки, а няколко пъти повече, тъй като в този момент парите няма да идват от налозите ни, а от “Лукойл ”.

Според калкулациите, обезщетенията ще бъдат в размер на 73 стотинки.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР