Извънредна сесия на пловдивския Общински съвет ще решава собствеността на

...
Извънредна сесия на пловдивския Общински съвет ще решава собствеността на
Коментари Харесай

Извънредна сесия на пловдивския Общински съвет заради Панаира

Извънредна сесия на пловдивския Общински съвет ще взема решение собствеността на Панаира в града на тепетата. Заседанието се привиква по искане на 20 общински съветници от разнообразни политически сили. Въпреки настояването им сесиятада се организира на 5 януари, поради заплахата от липса на кворум в първия работен ден от новата година, срешение на ръководителя на Общинския съвет тя ще се състои през днешния ден.

За привикване на изключително съвещание на Общинския съвет, на което да бъде предпазен ползата на града във връзка със собствеността на Панаира, настояха на митинг преди коледните и новогодишни празници пловдивчани. Хората оповестиха подготвеност за непрекъснато гражданско наличие на сесиите на локалния парламент, като през днешния ден те още веднъж ще са в залата на Общински съвет.

Причината е решението на локалния парламент от 19 декември, на което с гласовете на ГЕРБ, на достоверното локално Българска социалистическа партия, на двама съветници от ЗС “Александър Стамболийски ” и двама самостоятелни - от Движение за права и свободи и НФСБ, Общинският съвет на Пловдив одобри апорта на варненските акции на Панаира в „ Пълдин Туринвест “. Това ще разреши на предприемача Георги Гергов да придобие над 79% от капитала на сдружението и по този начин да стане мажоритарен притежател на Международното пловдивско ревю. Участието на Община Пловдив пък в качеството й на акционер ще се понижи от 25 % на 22.9 %.

Съветниците от „ Демократична България “, дали своят вот срещу решението, както и протестиращите пловдивчани, са безапелационни, че в случай че то не се промени, Панаира и прилежащите му площи от 350 дка, ще преминат в частни ръце и заплахата един от знаците на Пловдив да се трансформира в идващото бетонно гето, е действителна.

Очаква се на изключителното съвещание на Общинския съвет да участват и Христо Иванов и Ивайло Мирчев от " Демоткратична България ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР