Извънпарламентарните партии Възраждане, Българска пролет и няколко граждански движения, подкрепени

...
Извънпарламентарните партии Възраждане, Българска пролет и няколко граждански движения, подкрепени
Коментари Харесай

​Протест срещу правителството заради сделката с ЧЕЗ

Извънпарламентарните партии " Възраждане ", " Българска пролет " и няколко цивилен придвижвания, подкрепени от Българска социалистическа партия, желаеха оставката на кабинета " Борисов 3 " с общ протест и викания пред Министерския съвет.

София

Протестът против кабинета,на който бяха пристигнали хора от разнообразни градове, стартира с изявления на извънпарламентарни оратори. Освен поради договорката за ЧЕЗ, те желаеха оставката на държавното управление и поради демографския срив, корупцията, рецесията в опазването на здравето, ниските пенсии.
Костадин Костадинов - ръководител на Политическа партия " Движение България ": Днес България е разграничена на две - ние българите и по този начин нареченото българско държавно управление. Велизар Енчев - ръководител на партия " Българска пролет ": Българите са на крайник, тъй като става дума освен за ЧЕЗ, става дума за трите ЕРП-ета, става дума за водата на България.
Думата взе и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която съобщи, че желае оставката на премиера, тъй като е опорочил, по думите ѝ, " европейския облик на България по време на европредседателството. "

Корнелия Нинова - ръководител на ПГ " Българска социалистическа партия за България ": Вече никой не си прави илюзията, че зад Гинка от Пазарджик не стоите вие, господин Борисов. Надявам се, че по-голяма част от българския народ не може да ви елементарни унижението да поставите България на колене и българския народ според от волята на Гинка от Пазарджик.
След като завършиха речите, част от протестиращите се пробваха да преминат през кордона служители на реда, охраняващи Министерския съвет. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че при осъществяване на служебните си отговорности леко е потърпевша служителка на Дирекция „ Жандармерия ", тя е била блъсната с лакът, като събитията към случая се обясняват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР