Извънкласните обучение и занимания могат да се провеждат от 1

...
Извънкласните обучение и занимания могат да се провеждат от 1
Коментари Харесай

Здравните власти разхлабват COVID мерките

Извънкласните образование и занимания могат да се организират от 1 декември, в случай че се правят в безвредно среда. Това планува нова заповед на здравния министър Стойчо Кацаров.

По време на брифинг здравният министър сподели, че известно разхлабване на ограниченията може да има, тъй като епидемиологичната конюнктура се усъвършенства. Според него на следващия ден евентуално България ще излезе от тъмночервената зона.

" Епидемичната крива стигна равнище съвсем равна на 500. Връх на вълната е бил на 4 ноември, когато е била записана заболеваемост от 728,3 на 100 000 население ", посочи съветникът на министъра проф. Мира Кожухарова.

От 1 декември се улеснява и влизането в страната на хора със зелен документ. В същото време от едно на три денонощия се удължава периода на карантината, за влезлите в страната без документ и тест. Това няма да важи за влизащите в страната от Южна Африка, които ще са под карантина две седмици.

Министър Кацаров уточни, че с четири месеца се удължава изключителната епидемиологична конюнктура.

Срещу подправените сертификати 

Най-голямото наказване за хората, които употребяват подправен документ, е самият вирус. Можеш да излъжеш администрацията, само че вирусът - не. Така здравният министър разяснява случая, при който 27 годишен мъж, имал подправен сертификат е умрял в ИСУЛ. 

" Фалшивият документ е допустимо най-глупавото нещо. Това е все едно да тръгнеш против патрон без бронежилетка и да заблуждаваш другите, че си я поставил. Това ти подсигурява единствено неприятности. Надявам се от ден на ден хора да го схванат ", сподели министърът. 

На въпрос ще са наложителни ли зелените документи в Народното събрание, здравният министър остави решението на депутатите. Той им предложи да открият режим на вход със зелени документи, защото Народното събрание не е нормално работно място, а и депутатите би следвало да показват отношение към тази политика.

Кацаров награди със златен орден проф. Кожухарова за справяне с епидемията 

" Ако някой ни е оказал помощ най-вече със препоръки, оценка, разбор, рекомендации по какъв начин да се работи в тази обстановка, това е проф. Кожухарова ", разгласи Кацаров.

Той добави, че с помощта на нея не се е стигнало до локдаун и не се е позволило лечебните заведения да изнемогват при тази вълна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР